Sluníčko na výletě

Sluníčko na výletě

Ve čtvrtek 16. června se děti z MŠ Sluníčko vydaly na pěší dopolední výlet. Po necelé hodině chůze dorazily na místo, a to do Kynologického klubu Tišnov.
Zde na ně čekalo překvapení v podobě několika psů různých ras a věku. Děti se posadily do kruhu na připravené lavičky a s nadšením čekaly, co se bude dít.
Za malou chvilku se seznámily s fenkou Miou i jejím pánem, který nám v praktické ukázce předvedl, jak bezpečně přistupovat k neznámým psům. Poté zhlédly výcvik štěňat – psí školku a ukázku poslušnosti dospělých psů – psí školu. Během toho se dověděly, čím se psi živí, jak se o ně správně starat, jak se cvičí, co mají rádi nebo neradi. Dětem se velmi líbila vycvičená fenka Miley, která nám ukázala zdolávání překážkové dráhy. Členové kynologického klubu dětem ochotně vyprávěli o zvláštnostech života psů, děti si je měly možnost prohlédnout, hladit a vodit a zeptat se na to, co je zajímá. Vše příjemné a milé rychle končí, i my s dětmi jsme se museli rozloučit s příjemnými lidmi a krásným přírodním prostředím kynologického klubu a vydat se zpět do školky. Děti, plné dojmů, si vzájemně povídaly o všem, co se jim líbilo.
Chtěli bychom tímto poděkovat Kynologickému klubu v Tišnově za ochotu, profesionalitu a vstřícnost při přípravě nezapomenutelného zážitku pro děti
ze Sluníčka.

Romana Benešová
Foto: Jana Konečná

Inzerce




Další článek:
Předchozí článek: