Basketbal AND1.CUP 2016 mladších žákyň

Basketbal AND1.CUP 2016 mladších žákyň

Dne 4. dubna ZŠ Smíškova pořádala okresní kolo v basketbalu AND1.CUP 2016, kde naše žákyně jednoznačně zvítězily a postoupily do krajského kola. To proběhlo 12. dubna a družstvo složené z hráček tišnovského basketbalu, ale i dívek naší školy, které nehrají basketbal závodně, postoupilo po skvělých výkonech do kvalifikace na republikové finále, které se uskutečnilo 26. dubna v Pardubicích. Zde jsme se utkali s hráčkami z Pelhřimova a Pardubic. Díky velkému hernímu nasazení se nám podařilo probojovat do republikového finále, které proběhlo 11. až 12. května v Klatovech, kde se setkala nejlepší basketbalová družstva z celé České republiky. Naše dívky po vyrovnaných zápasech vybojovaly třetí místo a do finále nepostoupily o pouhých šest bodů. Všem našim hráčkám ze srdce blahopřejeme a přejeme jim mnoho dalších takových úspěchů. Děkujeme za reprezentaci školy i města Tišnova. Poděkování patří i trenérkám a trenérovi, kteří se v Tišnově basketbalu věnují, B. Adamcové, V. Knoflíčkové, M. Volenovi, T. Sedláčkovi a P. Simonsové, pod jejichž taktovkou děvčata trénují již několik let, panu Nováčkovi, který nám zajišťoval dopravu, a městu Tišnov, jež podpořilo účast naší školy v republikovém finále.
Naši školu i město Tišnov reprezentovaly na republikovém finále: Petra Knoflíčková, Petra Pokorná, Veronika Lásková, Klára Malíková, Marie Chládková, Sára Vetešníková, Adéla Brázdová, Markéta Smutná a Eliška Krejčí.
Holky, gratulujeme a děkujeme!
Dne 31. března proběhla na ZŠ Smíškova stejná soutěž mladších žáků. Naši reprezentanti úspěšně postoupili do krajského kola, které se uskutečnilo 7. dubna, a skončili na pěkném třetím místě.
Velkého úspěchu dosáhly i starší žákyně, které se v basketbalu probojovaly do krajského finále, kde obsadily pěkné třetí místo.

Gabriela Ščasná, učitelka TV
Foto: Gabriela Ščasná

Další článek:
Předchozí článek: