Tenisový rok 2015

Tenisový rok 2015

Sportovní klub Tenis Tišnov má bohatou historii a za svou čtyřiadevadesátiletou existenci zažil mnoho úspěchů. Rok 2015 se však jistě zapíše mezi ty nejvydařenější, a to nejen díky soutěžím družstev, ale také díky soutěžím jednotlivců.

Nejprve se vrátíme k soutěžím družstev. V roce 2015 měl SK Tenis Tišnov v soutěžích jedenáct družstev. Ve všech věkových kategoriích má klub nejen „A“ týmy, které nastupují ve vyšších soutěžích, ale i svoje záložní „B“ týmy, které hrají převážně základní soutěže. Tým dospělých „A“ nastupoval po loňském smolném sestupu z divize v I. třídě JTS. Tišnováci měli jasný úkol, a to návrat zpět do nejvyšší jihomoravské soutěže. Tým nastupoval pravidelně v sestavě Ondřej Čtverák, Dominik Křipský, Filip Křipský, Zdeněk Hrabálek, Karin Šafránková a Martina Seyfertová. Občas zaskočili Petr Nepustil, Zdeněk Kunický nebo Petra Holešovská. Sázka na mladý tým, který doplnili zkušená Seyfertová s Hrabálkem, se vyplatila a s přehledem se ztrátou pouhých deseti zápasů z třiašedesáti postoupili pro rok 2016 opět do divize.

Dorostenecké „áčko“ po postupu do nejvyšší soutěže Junior Tour – O pohár prezidenta ČTS v roce 2014 mělo ambice uspět i v této soutěži a poprat se o co nejlepší umístění. Sestava: O. Čtverák, bratři Křipští, D. Kučera, T. Stříteský, K. Šafránková, K. Prudká a K. Dvořáčková se zapsali do dějin klubu, když podlehli pouze v prvním zápase týmu TK SK Zlín 2:7 a na konci sezóny obsadili 2. místo. Zlín posílen o zahraniční hráče poté uspěl i v dalších utkáních a postoupil na MČR družstev. Tišnov, který byl nováčkem soutěže, se v roce 2016 bude chtít poprat o první příčku a případný postup na MČR družstev.

Staršímu žactvu se bohužel nepodařilo ligovou soutěž udržet, protože družstvo nastupovalo složené převážně z mladších hráčů. Samotný tým mladších žáků pak ve své kategorii v krajské soutěži I. obsadil třetí příčku a letos bude bojovat o postup do nejvyšší ligové soutěže.

Výrazného úspěchu dosáhla družstva babytenisu a minitenisu. Obě postoupila z prvního místa v krajské soutěži na podzimní krajské finále v Brně a ve Znojmě. Minitenisté obsadili výborné 5. místo, když v klání o postup mezi nejlepší čtyři týmy prohráli s pozdějším vítězem TK Agrofert Prostějov. Ve skupině o 5. až 8. místo nenašli přemožitele. Babytenisté skončili na dvorcích ve Znojmě na devátém místě. Úspěchů bylo dosaženo i v soutěžích jednotlivců. Mezi největší patří účast Dominika Křipského na pardubické juniorce (MČR dorostu). Stejně tak postup Kryštofa Vítka z druhého místa krajského přeboru staršího žactva na MČR. Oba na vrcholné akci vyhráli první zápas, když pak o postup mezi šestnáct nejlepších v ČR prohráli jen těsným výsledkem. Velký úspěch je také 2. místo ve čtyřhře na krajském přeboru dorostenců pro bratry Křipské. Sourozenci Dominik a Filip Křipští, Kryštof Vítek, Tomáš Stříteský, Dominik Kučera, Jakub Goldman, Hanz Rychtář, David Král, Matyáš Řezanina a další přivezli z turnajů jednotlivců mnoho trofejí a stejně jako v soutěžích družstev hrdě reprezentovali klub a město Tišnov.

Od roku 2008 vyhodnocuje Jihomoravský tenisový svaz výsledky mladých tenistů – od minitenisu po dorost v anketě „Pohár mládeže JTS“. Počet a výsledky startujících jednotlivců a družstev určují pořadí hodnocených klubů v anketě. Z pětasedmdesáti hodnocených klubů v roce 2015 obsadil SK Tenis Tišnov 8. místo. Tišnov se od začátku ankety pohybuje vždy kolem 10. místa, přičemž loňské 8. místo je zatím nejlepším dosaženým umístěním.

Konec roku jako vždy patřil v areálu na Ostrovci vyhlášení nejlepších tenistů SK Tenis Tišnov. Klub tak zhodnotil uplynulou sezónu a ocenil nejlepší hráče klubu. Minitenistou roku se stali Matyáš Řezanina a David Král, babytenistou Adriana Koudelková, skokanem roku Jakub Goldman a družstvem roku dorost „A“. Nejlepšími tenisty se stali Dominik Křipský a Kryštof Vítek.

Poděkování za úspěšnou sezónu patří trenérům Martině Seyfertové, Michaele Jurčákové, Filipovi Křipskému, Dominiku Kučerovi, Robertu Halasovi, Tomáši Havlátovi a Ludmile Vojtové. Na jejich práci s mládeží přispělo město Tišnov nemalou částkou z dotačního programu „Podpora trenérů mládeže“, za kterou klub moc děkuje. Klubu se dařilo i na poli investic do modernizace areálu na Ostrovci. Těsně před závěrem roku se povedlo dokončit investiční projekt „Modernizace osvětlení v nafukovací hale na Ostrovci“. Jednalo se o kompletní výměnu stávajících světel za úsporná LED svítidla. Na projektu se finančně podílely: Jihomoravský kraj, město Tišnov, firmy Mikrop, Lemakor a Steinhauser.

Za úspěšný rok a podporu činnosti a provozu patří poděkování největším partnerům klubu, kterými jsou město Tišnov a Jihomoravský kraj.

 

Zdeněk Kunický

Další článek:
Předchozí článek: