Podzimní akce CSS

Podzimní akce CSS

Podzimní procházka na mezinárodní výstavu minerálů Tišnov
Centrum sociálních služeb Tišnov pořádá podzimní vycházku do sokolovny Tišnov na tradiční výstavu minerálů. Mezinárodní expozice minerálů má v Tišnově dlouholetou tradici již od roku 1975 a účastní se jí více než dvě stě vystavovatelů. V pátek 6. listopadu 2015 se vypravíme společně si prohlédnout výstavu, která je jednou z největších svého druhu v Evropě. Sraz účastníků je ve 13.00 před hlavním vchodem CSS Tišnov. Pro bližší informace volejte Markétě Prokopové na tel. 730 193 325.

Pozvánka na besedu s městskou policií
Centrum sociálních služeb Tišnov zve všechny zájemce z řad seniorů na besedu s Městskou policií Tišnov. Proběhne v úterý 10. listopadu od 14.00 v jídelně DPS Králova. Beseda bude věnována bezpečnosti silničního provozu, především pohybu seniorů na pozemních komunikacích. Část besedy se zaměří také na rizika, která na seniory číhají v relativním bezpečí jejich domova. Podomní prodej, násilná a majetková kriminalita atd. Na Vaše dotazy bude odpovídat vedoucí strážník Miroslav Kettner a strážník Jiří Sokol. V závěru besedy dostane každý senior drobný dárek.

Poslechový pořad z cyklu Písničky ze starých časů Historie v písních žije
Centrum sociálních služeb Tišnov a deTOX pořádají cyklus poslechových pořadů Písničky ze starých časů, který připravuje a komentuje pan Ing. Václav Seyfert. Ve středu 11. listopadu od 15.00 v jídelně DPS Králova se uskuteční další odpoledne při poslechu melodií pro pamětníky, tentokrát o koních. Na koních a s písní na rtech se představí Jaromír Nohavica, Hana a Petr Ulrychovi, Jiří Šlitr a další.

Další poslechové pořady Písničky ze starých časů ve středu 9. prosince v 15.00 v jídelně DPS Králova – Citoslovce je také slovo

Přednáška – Trénink účinné obrany seniorů proti manipulaci
Centrum sociálních služeb Tišnov společně s Okresní hospodářskou komorou Brno-venkov si Vás dovolují pozvat na přednášku na téma: Trénink efektivního řešení konfliktů seniorů při domácím násilí, nakupování, pořizování půjček, komunikaci na veřejnosti, ve zdravotnických zařízení a na úřadech. V úterý 24. listopadu 2015 od 14.00 v jídelně DPS. Cílem přednášky je naučit seniory taktickému jednání s obchodníky, úředníky, rodinnými příslušníky a představiteli ostatních skupin veřejného života při možných nátlakových jednáních a manipulaci. Přednáška je hodinová a maximálně se jí může zúčastnit patnáct posluchačů. Přihlašování u Markéty Prokopové na tel. 730 193 325 (knihovna).

Vánoční tvořivá dílna v CSS Tišnov
V pátek 27. listopadu se již tradičně bude konat vánoční tvořivá dílna, v jídelně DPS Králova od 13.00. Přijďte si s námi vyrobit a nazdobit adventní věnce, vánoční aranže a dekorace. K dispozici budete mít chvojí, ozdoby, přírodní materiály, tavnou pistoli k přichycení ozdob aj. S sebou si přineste věnec, případně kruh, vázací drát, ozdoby a svíčky, dle vlastní fantazie.

Zdobení perníčků s Alenou Smejkalovou
V úterý 1. prosince si můžete přijít nazdobit perníčky, naučit se nové motivy, předat si rady a tipy na zdobení. Perníčky a polevu budete mít k dispozici nebo si přineste vlastní. Akce se koná v jídelně DPS Králova od 13.00.

Mikulášská zábava
Zveme Vás do Centra sociálních služeb na Mikulášskou taneční zábavu, která se bude konat ve čtvrtek 3. prosince od 14.00 v jídelně DPS Králova. K tanci i poslechu Vám zahraje Malá kapela. Možná Vás navštíví Mikuláš. Občerstvení zajištěno, vstupné dobrovolné. Těšíme se na Vás.

Vánoční rozjímání s Monikou Maláčovou a Martinem Jakubíčkem
Centrum sociálních služeb Tišnov zve na vánoční program Moniky Maláčové, herečky ND Brno, a varhaníka Martina Jakubíčka. Program je sestaven pečlivě, aby uvedl posluchače do rozjímavé a sváteční adventní nálady. Martin Jakubíček patří k našim nejlepším varhaníkům a jeho doménou je barokní a duchovní hudba. Monika Maláčová je brněnská herečka, která působí v činohře Národního divadla Brno, v divadle Husa na provázku nebo v pořadech brněnské televize. V České televizi jsme ji mohli vidět například v seriálu Zdivočelá zem. V komponovaném pořadu zazní písně ze starých barokních kancionálů, české koledy i americké vánoční písně. Skladby jsou proloženy básněmi k zamyšlení a potěše od Jana Nerudy, Jiřího Žáčka, Jana Skácela, Jaroslava Seiferta, Fráni Šrámka a Václava Hraběte. Vánoční rozjímání se koná v pondělí 7. prosince 2015 od 14.00 v jídelně DPS Králova.

Vánoční prodejní výstava
Srdečně Vás zveme na vánoční prodejní výstavu ručních prací seniorů, která se koná ve čtvrtek 10. prosince 2015 od 9.00 do 16.00 v prostorách DPS Králova. K vidění a zakoupení budou vánoční dekorace, šité hračky, korálkované ozdoby a šperky, háčkované výrobky, keramika, perníčky, oblíbené košíčky splétané z novinového papíru a řada dalších výrobků.

Vánoční vystoupení Jiřího Helána
Zveme Vás v úterý 15. prosince 2015 od 15.00 na tradiční předvánoční vystoupení Jiřího Helána a Rosti Komosného. Přijďte se vánočně naladit při lidových písničkách a koledách. Vystoupení se koná v jídelně DPS Králova, vstupné dobrovolné

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: