Svatováclavské hody s gradací ve velkém stylu

Svatováclavské hody s gradací ve velkém stylu

Letošní hody v Tišnově budou jiné, lepší. V to alespoň věříme na Městském kulturním středisku, když vrcholí přípravy na největší open air akci v roce. Od pátku 25. září do neděle 27. září budou mít Tišnováci o zábavu postaráno – v tradičním i netradičním programu si mohou vybrat všechny věkové kategorie.

V pátek Předhodovým bigbítem počínaje a zpíváním pod májou konče, v sobotu pak v hlavním dni oslav budou na náměstí probíhat trhy (tentokrát s novou tendencí více ctící zvyky a řemesla), k vidění a slyšení bude skupina historického šermu Victorius, akční Písničkové tetiny Klotylda a Matylda, které vtáhnou děti do zpívání a soutěžení, muzikálně nesmírně nadaní Undistortion, kytarista Antonín Jarůšek se svými výraznými autorskými písněmi nebo dívčí bubenické uskupení Spálený sušenky, jež nám s radostí sobě vlastní předvede hudební koktejl inspirovaný západní Afrikou.

V průběhu dne se na náměstí vytvoří dětské dílničky připravené střediskem Inspiro a RC Studánka. Zlatým hřebem a velkou radostí nám budou slezští bardi Buty. A samozřejmě si stále zakládáme na tradicích – sobotní dopoledne bude patřit stárkům, kteří budou jezdit po celém městě a zvát tišnovské obyvatelstvo na hody z bryček a žebřiňáků, následně v odpoledních hodinách vystoupí s poctivou dechovkou Kameníkovi muzikanti přímo na náměstí a veselí bude pokračovat na hodové zábavě v sokolovně. Vyhlásíme také vítěze fotografické soutěže „Lidé, které potřebujeme“ (stále se můžete hlásit, fotografové!), nebudou chybět ani kejklířsko-žonglérské vstupy a nějaké to překvapení v programu.

Jak je už letitým zvykem, v neděli nás čeká slavnostní svatováclavská mše v kostele a poté atletické dopoledne se čtyřbojem pro děti a skokanským trojbojem na hřišti u ZŠ nám. 28. října. Velkou novinkou, která by se mohla zařadit mezi budoucí tradice hodů, bude Sousedské hodové setkání. V neděli bychom rádi vyzvali všechny, kteří bydlí v Tišnově, aby tento den pojali jako oslavu sousedské vzájemnosti a vyrazili před dům pozdravit své sousedy, popovídali si s nimi, třeba i přinesli něco dobrého, domácího k pití či k jídlu. Jakýmsi centrem této oslavy bude pak od pěti hodin náměstí 28. října, kde bude možnost posedět a občerstvit se – hudební nástroje jsou vítány! Všechno samozřejmě zcela neformálně, jelikož se nám to zdá být prostě jen dobrý nápad – udržovat hezké sousedské vztahy a najít si prostor na věci, na které přes rok nezbývá moc času. Budeme se na Vás těšit, ať už kterýkoli den z hodových oslav!

Alena Ochrymčuková, zástupkyně ředitele

Hlavním sponzorem webové verze pro Září 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: