Tenisová družstva slaví úspěchy

Tenisová družstva slaví úspěchy

Poslední červnový víkend přinesl konečné výsledky soutěží družstev, tenisté Tišnova slavili úspěchy. Družstvo dospělých „A“ se po roce opět vrátilo do divize, když bez jediné porážky a se skóre 53 ku 10 na zápasy obsadilo 1. místo v I. třídě Jihomoravského tenisového svazu (JmTS). Vedení klubu vsadilo na mladé hráče Ondřeje Čtveráka, Dominika a Filipa Křipské a Karin Šafránkovou, kteří nastupují i v dorostenecké lize. Ti ve spojení se zkušenými hráči Zdeňkem Hrabálkem a Martinou Seyfertovou vytvořili výborný tým, který občas doplnili Zdeněk Kunický, Petr Nepustil a Petra Holešovská. Dominik Křipský ve svých patnácti letech neprohrál jediné utkání, stejně jako o rok starší Ondřej Čtverák.

K postupu do divize patří všem velká gratulace. Dospělí „B“ se třemi výhrami obsadili ve II. třídě 6. místo a soutěž udrželi. Historického úspěchu dosáhlo družstvo dorostu „A“. Po loňském postupu mezi elitu dorostu na jižní Moravě se jim podařilo obsadit 2. místo v lize. Za celou soutěž nestačili pouze v prvním utkání na Zlín, který si zaslouženě došel k vítězství v celé soutěži a postoupil na Mistrovství ČR družstev. V družstvu nastupovali Ondřej Čtverák, Dominik Křipský, Filip Křipský, Dominik Kučera, Tomáš Stříteský, Karin Šafránková, Kamila Prudká a Klára Dvořáčková.

Dorostenecké béčko s pouhou jednou výhrou skončilo na sedmém místě ve II. třídě. Starší žactvo „A“ v lize nedosáhlo ani na jediné vítězství a v příští sezóně bude hrát I. třídu JmTS. Béčko staršího žactva dopadlo stejně jako A tým a bez jediné výhry skončilo na posledním místě ve III. třídě. Mladší žactvo „A“ prohrálo pouze třikrát a vždy smolně 4/5. Třetí místo v I. třídě slibuje do příští sezóny boj o postup do ligy, protože družstvo bude hrát v podobném složení jako v letošním roce. „B“ družstvo obsadilo ve IV. třídě 3. místo. Babytenisté a minitenisté si v září zahrají krajské finále, protože oba týmy svoje soutěže vyhrály bez jediné porážky.

Zdeněk Kunický

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: