Ostrovec přivítá Kunštát – I. A třída je tady!

Ostrovec přivítá Kunštát – I. A třída je tady!

Skončila další bitva o vyšší třídu krajské fotbalové soutěže ročníku 2014/15. Muži AFK Tišnov se po osmi letech vrací do I. A třídy. Z původních soupeřů se setkají pouze s FC Kuřim, který sestoupil z KP. O mimořádný úspěch se postaraly především posily, které za pomoci sponzorů doslova úřadovaly nejen na našem hřišti. Už na podzim pod trenérem Jiřím Hajským nastoupil do našeho kádru Mohamed Traoré a Samuel Ayebeng, na jaře doplnil sestavu Petr Čoupek, Ladislav Hansl a Jakub Krejčíř.

Začátek soutěže nebyl podle našich představ. Největší ztráta na vedoucí celek byla po 10. kole podzimní části 9 bodů. Postupně, krok za krokem začal náš celek dobývat vyšší příčky tabulky I. B třídy. Konečné první místo splnilo smělé cíle vedení AFK Tišnov dané před sezonou. Souboj se Svratkou o postup měl nakonec po vypjatých situacích zajímavou dohru. Soupeř z Brna se dostal také do I. A třídy sk. A na základě mimořádných okolností – odhlášení klubů ze soutěží či odmítnutí postupu z finančních důvodů. A tak nás hostí právě Svratka na svém hřišti v Komíně předposlední víkend měsíce srpna ve druhém soutěžním kole.

Před začátkem mistrovských zápasů podzimní části se vedení AFK rozhodlo pro účast mužů v krajském poháru. Ten začíná dvěma předkoly na přelomu měsíce července a srpna. Naším soupeřem bude ve druhém předkole vítěz utkání 1. předkola (celek OFS Blansko – Medlánky), které se hraje ve středu 29. července 2015. Náš kolektiv bude cestovat na hřiště vítěze už v neděli 2. srpna.

Rychlý spád má i další, už řádné první kolo, ve kterém by naše mužstvo v případě postupu za tři dny, ve středu 5. srpna, hostilo na Ostrovci v 17.30 hod. účastníka KP Ivančice! Rok s rokem se tak sešel a opět začnou nelítostné boje o body všech našich mužstev v sezoně 2015/16. První zápas mužů startuje na Ostrovci 16. srpna v 16.30 hod. proti Kunštátu, předzápas dorostu s Cetkovicemi začíná ve 14.15 hod. I na tomto prvním domácím dvojzápase budou nabídnuty malé informační letáčky s návodem, kdy, kde a s kým se utká přípravka, žáci, dorostenci a muži v podzimní části nového ročníku.

Náš první soupeř v kategorii mužů FK Kunštát byl založen v roce 1934. Počáteční zápasy se hrávaly v místech „Pod Sochou“ v Rudce (socha prezidenta T. G. Masaryka odhalená v roce 1928). Největšího úspěchu dosáhl Kunštát roku 2002, kdy jen těsně 1:2 podlehl béčku FKD Drnovice v boji o divizi. Zápas sledovalo 600 diváků, vítěznou branku tehdy vstřelil Erich Brabec, donedávna opora Slavie a Sparty.

Vzájemné souboje mezi Tišnovem a Kunštátem sledované od roku 2005 jsou doposud příznivější pro Kunštát. Náš kolektiv zaznamenal tři výhry (poslední v roce 2011 v Kunštátě 3:0), tři nerozhodné výsledky a šest porážek. V právě ukončeném ročníku 2014/15 obsadil Kunštát 4. místo, počet bodů 46 a skóre 69:49. Závěrem přeje všem našim celkům nejen TJFTF, ale i vděčná tišnovská veřejnost hodně sportovního štěstí v celém ročníku 2015/16 i stávající přízeň sponzorů. Napoví tomu už neděle 16. srpna 2015?

Jsme rádi, že I. A třída je konečně tady!

Jaromír Pacek

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: