Gymnaziální úspěchy v celostátním měřítku

Gymnaziální úspěchy v celostátním měřítku

Ve dnech 19. až 21. 6. 2015 se studenti 3. ročníku Gymnázia Tišnov, Matěj Hlaváč (septima) a Martin-Petr Tlustoš (3. B), zúčastnili celostátní přehlídky prací Středoškolské odborné činnosti v Praze na VŠE.

Oba naši soutěžící prezentovali své práce v konkurenci 16 dalších studentů.

Matěj Hlaváč soutěžil v oboru biologie s prací 3D kultivace nádorových buněk in vitro a obsadil celkové 7. místo. Toto umístění, jeho prezentování a zajímavost tématu mu zajistily účast v mezinárodním kole SOČ. Matějova náročná práce je doplněna pracovním poměrem ve FN u sv. Anny v Brně a vyvrcholí stážemi na John Hopkins University v Baltimoru a v Institute of Mechanobiology v Singapuru.

Martin-Petr Tlustoš obhajoval v předmětu historie s prací Soudruzi z wehrmachtu aneb Kamarádi partyzánů a porota mu udělila vynikající 2. místo. Martin byl pochválen komisí za svoje prezentační dovednosti a hlavně mravenčí práci, kterou odvedl. Získal na této akci kontakty na lidi z oboru historie i oborů jiných. Je nominován do soutěže České hlavičky, což je studentská obdoba udílení titulu Česká hlava pro vědce. Martin dále připravuje na konec roku 2015 vydání publikace mapující události závěru 2. světové války na Tišnovsku.

Kromě vlastního sobotního soutěžení měli studenti možnost navštívit Karlovu univerzitu a VŠE, zúčastnit se prohlídky historického jádra Prahy, besedovat s Ing. Janou Drábovou, Ph.D., předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, a setkat se s porotci, kteří mohou být v budoucnu jejich vysokoškolskými pedagogy.

Blahopřejeme oběma studentům a přejeme jim mnoho úspěchů v jejich dalším profesním růstu.

Martina Havlátová, garant Středoškolské odborné činnosti (SOČ)

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: