Přehled akcí v Centru sociálních služeb

Přehled akcí v Centru sociálních služeb

Termíny plavání ve Wellness Kuřim 2. čtvrtletí 2018

Duben   4. dubna 2018
18. dubna 2018
Květen  2. května 2018
                  16. května 2018 – Závěr

Odjezd od Podhorácké restaurace vždy v 11,45 hod.

Doprava a vstup: 110,- Kč

V případě nízkého počtu účastníků se v daném termínu nepojede.

Kontakty pro bližší informace a přihlašování:

Markéta Prokopová (mob.: 730 193 325).

Osobně v knihovně Centra sociálních služeb Tišnov, Králova 1742

 

Poslechové pořady Písničky ze starých časů

Centrum sociálních služeb Tišnov a deTOX pokračují další sezónou cyklu poslechových pořadů Písničky ze starých časů, které připravuje a komentuje pan Ing. Václav Seyfert.

První poslechový pořad v roce 2018 se koná ve středu 11. dubna 2018 od 15,00 hodin v knihovně DPS Králova.

 

Chvilka entomologie

Ve středu 11. dubna se opět sejdeme v knihovně domu s pečovatelskou službou na Králově ulici a zaposloucháme se do písní Ivana Mládka, Jaroslava Wykrenta, Evy Pilarové, Jany Malknechtové a dalších.  Akce se koná jako vždy od 15 hodin v knihovně DPS Králova

 

Poslechové pořady v  roce 2018

11.dubna Chvilka entomologie
9. května Koupeme se, kde se dá

 

Velikonoční výstava ručních prací

Ve čtvrtek 29. března 2018 v době od 9.00 do 15.00 hod se bude v prostorách kolem jídelny v DPS Králova konat výstava ručních prací s velikonoční tematikou. Bude možné zhlédnout a případně zakoupit cukroví, korálkové šperky, patchwork, velikonoční dekorace, košíky a další výrobky šikovných rukou nejen seniorů.

 

Přednáška o muzikoterapii na DPS

Ve středu 25. dubna 2018 se koná od 14 hod v knihovně DPS Králova přednáška o muzikoterapii. Přednáší Mgr. Zdeňka Molíková, speciální pedagog, která působí na ZŠ Tišnov náměstí 28. října jako speciální pedagog a také vede zájmový kroužek muzikoterapie. S pojmem muzikoterapie se již setkalo mnoho z vás a paní Molíková se vám tuto terapeutickou metodu, při níž se využívá hudba, bude snažit přiblížit.

Tato metoda je stará již stovky let. I nyní je stále více oblíbenou terapií, neboť víme, že účinky hudby nejsou zanedbatelné a muzikoterapie se dostává do podvědomí širšímu spektru populace. Hudba pozitivně ovlivňuje psychiku člověka, ale také má vliv například na srdeční rytmus, krevní tlak, dýchání, svalový tonus a další. Po terapii můžeme zaznamenat i zmenšení změn úzkosti, nebo strachu.

 

Zájezd na Floru Olomouc

Ve čtvrtek 26. dubna 2018 pořádáme exkurzi na výstavu Flora Olomouc.

Odjezd od Podhorácké restaurace v 8:00 hod (další zastávky u pošty, Penny).

Cena 220 Kč zahrnuje dopravu. Vstupné si platí na místě každý sám.

(Plné vstupné- 120,- Kč, Senior- 80,- Kč, Držitelé průkazu ZTP a ZTP-P: zdarma).

Akce se uskuteční při minimálním počtu 20 osob. Na zpáteční cestě je zastávka v restauraci. Předpokládaný návrat do 19 hod.

Můžete se těšit na velkou expozici Svazu květinářů a floristů ČR, na zajímavé exponáty soutěže v aranžování květin, krásnou jarní květinovou přehlídku i bezplatné odborné poradenství v samostatném pavilonu Českého zahrádkářského svazu.

Zahrádkáři se také představí velkou společnou květinovou přehlídkou doplněnou narcisy, skalničkami, léčivými, kořeninovými a aromatickými bylinami. Z pestré nabídky květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, zahradnických pomůcek a dalších potřeb si každý může vybrat také něco na svoji zahrádku. Součástí jarní Flory bude rovněž odborný a zábavný doprovodný program.

Kontakty pro bližší informace: Markéta Prokopová (730193325). Osobně se můžete přihlásit také v knihovně DPS Králova.

Jana Wildová, ředitelka

Foto: ilustrační

 

Další článek:
Předchozí článek: