Úspěchy tišnovských taekwondistů

Úspěchy tišnovských taekwondistů

I v roce 2021, který sportu příliš nepřál, proběhly tři nejvýznamnější celorepublikové závody v taekwon-do, do kterých byli nominováni čtyři závodníci z tišnovského oddílu. Ten je součástí největší české školy Taekwon-do ITF Ge-Baek Hosin Sool.

25. září se v Praze uskutečnila soutěž SONKAL OPEN 2021 v disciplínách sestavy a sportovní zápas. Medaile se podařilo vybojovat všem nominovaným z tišnovského oddílu. Ve sportovním zápase v kategorii mladší žáci získal Šimon Vorlíček zlato, za starší žákyně Tereza Vorlíčková bronz. V sestavách v kategorii mladších juniorů bral David Fojtík bronz a za starší juniory Jakub Lička stříbro.

16.–17. října se konalo v Ostravě Celorepublikové setkání středisek talentované mládeže Českého svazu Taekwon-do ITF, na kterou bylo přihlášeno 239 závodníků, kteří si rozdělili medaile ve třech disciplínách – sestavy, sportovní zápas a speciální techniky. Na stupních vítězů opět stanuli všichni nominovaní. Sportovní zápas individuální: Šimon Vorlíček stříbro, Tereza Vorlíčková zlato, David Fojtík zlato. Sportovní zápas tým: Šimon Vorlíček zlato, Tereza Vorlíčková bronz, David Fojtík bronz. Sestavy individuální: Jakub Lička zlato. Sestavy tým: Tereza Vorlíčková bronz.

Vrcholem sezóny bylo Mistrovství České republiky Taekwon-do v Nymburku 19.–21. 11. 2021, na které bylo vybráno celkem 312 úspěšných závodníků z 24 škol v ČR. Soutěžilo se v pěti disciplínách: technické sestavy, sportovní zápas, speciální techniky, silové přerážení a sebeobrana.
Přes systém karantén se podařilo odjet třem závodníkům, kteří získali pro tišnovský oddíl medaile:
Sportovní zápas individuální:
Šimon Vorlíček – stříbro
Tereza Vorlíčková – bronz
Jakub Lička – bronz
Sportovní zápas tým:
Šimon Vorlíček – zlato
Tereza Vorlíčková – zlato
Sestavy tým:
Tereza Vorlíčková – bronz
Speciální techniky:
Šimon Vorlíček – bronz

Celkové výsledky celorepublikových soutěží nominovaných závodníků z tišnovského oddílu:
1. místo: Vorlíček Šimon – 3 zlaté, 2 stříbrné, 1 bronzová, 14 bodů.
2. místo: Vorlíčková Tereza – 2 zlaté, 5 bronzových, 11 bodů.
3. místo: Lička Jakub – 1 zlatá, 1 stříbrná, 1 bronzová, 6 bodů.
4. místo: Fojtík David – 1 zlatá, 2 bronzové, 5 bodů.

Všem sportovcům patří dík za reprezentaci naší školy. Doufáme, že jejich úspěchy budou motivací pro všechny ostatní, kteří by s námi chtěli cvičit. Trénujeme v Tišnově na ZŠ Smíškova každé úterý a čtvrtek od 17.00.

Pavel Cigáň

Další článek:
Předchozí článek: