Obrázky pro seniory

Obrázky pro seniory

U nás na Penzionu se na oslavu Mezinárodního dne seniorů každý rok těšíme a pečlivě ji s předstihem připravujeme. Ještě koncem léta jsme věřili, že proběhne jako vždy v naší jídelně – s přípitkem, občerstvením, bohatým programem a pozvanými hosty. Už začátek školního roku však ukázal, že akci nebude možné realizovat v uzavřených prostorách. I když Penzion nedisponuje vhodnými prostory k pořádání venkovních akcí, chtěli jsme udělat vše pro to, abychom mohli s našimi seniory oslavovat před hlavním vchodem budovy „B“. Už byl naplánovaný horký čaj či svařáček, hudba i posezení, leč stále se horšící epidemiologická situace nám, stejně jako mnoha dalším, udělala další „čáru přes rozpočet“. Rozhodli jsme se tedy alespoň předat našim babičkám a dědečkům dárkové balíčky s přáním od CSS a města Tišnova. Co by je tak ještě v této smutné době mohlo potěšit? Co třeba pozdrav od těch nejmenších?! Oslovili jsme vedení mateřských škol a prvního stupně základních škol v Tišnově a požádali o spolupráci. Všichni nám ochotně vyšli vstříc. Každé dítko nakreslilo svůj obrázek pro některou babičku nebo dědečka z CSS Tišnov. Nakonec se nám sešlo na tři sta bezprostředních, upřímných a moc milých obrázků a přáníček – některé se vzkazy, podpisy, přáním hodně zdraví. Máloco potěší víc než dárek od dětského srdíčka.

Nakonec jsme z bezpečnostních důvodů nemohli osobně předat ani ty balíčky a senioři dostali do svých schránek pouze čokoládu, přání a obrázek od školkáčka či školáčka. A co myslíte, co je v tomto pro ně osamělém a izolovaném čase potěšilo nejvíc? Milé děti, moc děkujeme!

Kateřina Malášková

Poděkování
Jakou radost jsme měly my, seniorky z CSS Tišnov K Čimperku 1813, když jsme v našich poštovních schránkách našly tlustou obálku a v ní taková nádherná čokoláda! A navíc nádherná přání podepsaná od malých školáčků s motýlky a kytičkami. Bylo to tak dojemné, že nám ukáply slzičky. Navíc tam bylo krásné přání od vedení radnice, což potěšilo u srdce. A nakonec nádherné přání od naší milé paní ředitelky. Všem za toto moc děkujeme a  přejeme hodně zdraví a energie do tohoto našeho společného boje.
Srdečně zdraví seniorky z CSS Tišnov, K Čimperku 1813

Letošní Den seniorů v CSS proběhl jako nyní mnoho akcí netypicky. Místo setkání jsme našli ve schránkách milá přání z města Tišnova, roztomilé výtvory dětí a za CSS Tišnov obálku s přáním a čokoládou. Děkujeme, děkujeme všem za nápad, za realizaci. Děkujeme, že na nás myslíte
z CSS Jiřina Frýbová

Další článek:
Předchozí článek: