Rudolf Valla v letošní sezóně vítězem ve třídě 7

Rudolf Valla v letošní sezóně vítězem ve třídě 7

Rudolf Valla se spolujezdcem Tomášem Vallou se v letošní sezóně stali vítězi ve své třídě 7 v rámci Mistrovství ČR Rallysprint série 2019.

Tento výsledek potvrdili na poslední soutěži sezóny ve Vsetíně. Kluci bojovali do poslední rychlostní zkoušky o titul. Na Vsetíně posádka startovala, jak už je zvykem, se Škodou Fabií. „V pátek jsme absolvovali seznamovací jízdy. Už tehdy se nám zamlouvala RZ Semetín. Jen nás trochu děsilo, kolik nečistot je na trati. Z Hošťálkové jsme měli jako každý rok velký respekt, protože je velmi rychlá a zrádná. Erzetu Jabloňovou jsme znali z předešlých ročníků,“ řekla po seznamovacích jízdách posádka.

Ráno před devátou vyrazila na první ostré kilometry. Vše probíhalo bez problémů, podle plánu. „Úvodní zkoušku jsme pojali s respektem, abychom věděli, v jakém tempu se pojede. Bylo vysoké, takže jsme věděli, že pokud chceme titul, musíme zrychlit,“ řekla posádka po úvodní rychlostní zkoušce.

Na druhé rychlostní zkoušce si posádka spravila chuť a vrátila se zpět do souboje o titul s Honzou Dostálem. Poté následoval přesun do přeskupení. Pro posádku T&V Rally Team však byly hlavní a důležité časy Honzy a souboj s ním. Kdy se posádky tahaly o vteřiny až do posledního kilometru. Před poslední RZ Hošťálková měla posádka na Honzu Dostála pouhé 2 sekundy náskok. Takže poslední rychlostní zkouška rozhodovala o vítězi Rallysprint série 2019. „Ve stopce RZ jsme ještě nevěděli, že jsme Honzu porazili. Když za námi Honza přišel za časovou kontrolou a říká nám, že jsme vyhráli o 0,8 sekundy. Tím bychom chtěli posádce Dostál–Dostál poděkovat za informaci a krásný
souboj do posledního kilometru RZ,“ shodla se tišnovská posádka po soutěži. Závěr sezóny vyšel opravdu na jedničku.

Tomáš Valla

Foto: Michal Beneš

Další článek:
Předchozí článek: