Vystoupení dětí a seniorů

Vystoupení dětí a seniorů

Je tu červen – krásný, slunečný. Děti se již těší na prázdniny, společně s rodiči na dovolené a letní radovánky. Babičky a dědečkové spřádají plány, co budou dělat s vnoučátky při prázdninovém hlídání. Ale ještě nepředbíhejme. Červen je i měsíc mnoha akcí, výletů a loučení se školním rokem.

Trochu unaveni z vysokých teplot se scházíme v jídelně CSS na hudební a taneční vystoupení dětí z MŠ Humpolka-Květnická Tišnov a pěveckého sboru našich seniorů. Sál je obsazen do posledního místečka. Obyvatelé penzionu, maminky, tatínkové, babičky a dědečkové účinkujících dětí se už těší na připravený program.

Děti s paní učitelkou Zdenou Nečesalovou nastupují. Radost na ně pohledět – nastrojené, bezstarostné, usměvavé. Celé vystoupení je krásně skloubeno s přírodou. Vhodně ho doplňují jednoduché rekvizity – kamínky a dřevěné tyčinky. Hudebně doprovází na klavír paní učitelka Eva Nechvilová. Do části vystoupení se s dětmi zapojují i senioři ze sboru. Dříve narození a děti – jak se krásně doplňují. Tak by to mělo být i v každodenním životě. Na závěr paní učitelka představí jménem každé účinkující dítě. Za velkého potlesku vystoupení končí. Děti, jako kytičky na rozkvetlé louce, usedají na volný prostor ve středu sálu.

Po krásném zážitku se budou muset “vytáhnout” i senioři. S dobrou náladou, odhodláním a za klavírního doprovodu pana Františka Kratochvíla začínají písničkou “Ty falešná frajárko”, dále “Kdyby byla Morava”, “Okolo Hradce” a další. Závěrečná píseň od Karla Hašlera “Česká písnička” je nádherná, dojemná.

Je tu konec a paní ředitelka Jana Wildová uvádí překvapení odpoledne. Paní Anna Šudáková zahraje na klavír písničku “Tancuj, tancuj, vykrúcaj”. Zpívají členové sboru, přidává se celé obecenstvo, včetně dětí. Paní Šudákové je 95 let, a tak nám všem nezbývá než “smeknout klobouk”.

Velký dík patří paní Markétě Fišové / Prokopové za zorganizování celé akce. Rozcházíme se s úsměvem a radostí z krásně prožitého odpoledne.

Mirka Dospíšilová

Foto: Jana Wildová

Další článek:
Předchozí článek: