Republikové finále Sportovní ligy základních škol v basketbalu

Republikové finále Sportovní ligy základních škol v basketbalu

Dne 7. 3. 2018 ZŠ Smíškova pořádala okresní kolo v basketbalu starších dívek, kde naše žákyně jednoznačně zvítězily a postoupily do krajského kola. To proběhlo 14. 3. a družstvo složené z hráček tišnovského basketbalu, ale i z dívek naší školy, které nehrají basketbal závodně, postoupilo po skvělých výkonech do kvalifikace na republikové finále, které se uskutečnilo 13.  4. v Pardubicích. Naše děvčata zde zvítězila nad favorizovanými týmy z Pelhřimova a Ústí nad Orlicí, a tím postoupila na republikové finále, které se konalo ve dnech 25. – 26. 4. 2018 v Děčíně. Zde se utkala nejlepší basketbalová družstva z celé České republiky. Po slavnostním zahájení hrála děvčata o umístění ve skupině, kde skončila na 1. místě. Zvítězila nad ZŠ Praha 13 (47:21) a ZŠ Strakonice (35:30), a postoupila tak do semifinále. V semifinále naše škola změřila síly se ZŠ Litoměřice a jednoznačně zvítězila (40:16) a postoupila do finále. To proběhlo v přímém přenosu ČT Sport, kde se naše holky utkaly se ZŠ Javorník. Ve vyrovnaném zápasu bojovaly až do poslední vteřiny, a nakonec získaly stříbrnou medaili.  O pouhé 3 body jim uniklo prvenství.

Všem našim hráčkám ze srdce blahopřejeme a přejeme jim mnoho dalších takových úspěchů. Děkujeme za reprezentaci školy i města Tišnova. Poděkování patří i trenérkám a trenérům SKB Tišnov, kteří se v Tišnově basketbalu věnují a pod jejichž taktovkou děvčata trénují již několik let. Městu Tišnov děkujeme za finanční podporu v republikovém finále.

Naši školu i město Tišnov reprezentovaly na republikovém finále v Děčíně:

Petra Knoflíčková – kapitánka týmu, která byla vyhodnocena nejužitečnější hráčkou celého turnaje a nejlepší hráčkou zápasů proti ZŠ Litoměřice a ZŠ Javorník, Petra Pokorná – se stala nejlepší hráčkou zápasu proti ZŠ Strakonice, Adéla Brázdová – byla vyhodnocena nejlepší hráčkou zápasu proti ZŠ Praha 13, Veronika Lásková, Klára Malíková, Markéta Smutná, Eliška Krejčí, Hana Klusková, Zuzana Landori a Barbora Toncerová.

Našim holkám gratulujeme a děkujeme!

Republikové finále můžete zhlédnout v archivu ČT Sport, více o průběhu zápasů se dočtete v Děčínském deníku ze dne 26. 4. 2018.

text i foto Gabriela Ščasná, učitelka TV na ZŠ Smíškova, Tišnov

Další článek:
Předchozí článek: