Podívali jste se na to z čtvrté strany?

Podívali jste se na to z čtvrté strany?

Čtvrtá strana. Co dát na poslední stranu bulletinu k divadelnímu předplatnému je vždycky otázka. Na prvních třech stranách se dozvíte praktické informace typu kdy, kde, co nebo za kolik. Čtvrtá strana je trochu jiná – cílem je, aby byla trochu vtipná, neotřelá nebo aspoň zajímavá. Je takovým doplňkem a invenční tečkou za pragmatickým obsahem.

Když jsme s grafikem dumali nad podobou čtvrté strany další sezóny Divadelního předplatného MěKS, napadaly nás různé varianty, kterými bychom charakterizovali konkrétní inscenace a zároveň celek abonmá.

Jednotlivá představení nám asociovala mimo jiné různé obrazce – od hvězdy spojené s vesmírem proklamovaným v divadelní hře K-PAX po srpy s kladivy symbolizující bezvýchodnost normalizace v době, kdy se odehrává příběh Hrdý Budžes.

Na výsledek se můžete mrknout uprostřed novin, kde najdete jako obvykle celou čtyřstranu „k vytrhnutí“. Je to možná trochu klišé, ale koláž z fotografií herců se tak nějak samovolně přelila do tvaru (malinko abstraktního, ale přece jenom) srdce. A dává nám to smysl – věříme, že divadlo přináší do našich životů pobavení a oddych, ale co nám návštěva představení skutečně může dát, je ten vzletný pocit pochopení sdělení, vnitřní pohnutí nebo obohacení novou inspirací. Doufáme, že vás výběr divadel potěší. Vybírali jsme je s nadšením a vírou, že vás budou bavit.

Od 1. listopadu můžete nakupovat abonentky a už 13. listopadu na vás budeme čekat v plné polní s tematickým pohoštěním, ale hlavně s prvním představením Milostný trojúhelník. Srdečně se na vás těšíme!

Alena Ochrymčuková, zástupkyně ředitele a dramaturgyně

 

Další článek:
Předchozí článek: