Březen ve Studánce

Březen ve Studánce

V březnu jsme pro vás připravili řadu zajímavých aktivit. Podrobné informace naleznete na www.studanka-tisnov.cz nebo na FB. Na aktivity je třeba nahlásit se předem! K přihlášení využijte e-mail studanka.tisnov@gmail.com. Hlídání dětí zajistíme.

V době jarních prázdnin 13. až 17. března bude probíhat většina kroužků a aktivit jako obvykle.

RC Studánka srdečně zve:

  • Předporodní příprava

 

Nastávající maminky zveme na kurz předporodní přípravy s certifikovanou dulou a laktační poradkyní Martinou Blahovou. Kurz se skládá ze tří setkání, v nichž se budeme věnovat těhotenství, přípravě na porod, výběru porodnice, porodnímu plánu, průběhu porodu, bondingu, šestinedělí, kojení a péči o novorozence. Začínáme v pondělí 6. března v 18.30.

  • Jarní burza dětského oblečení

 

Přijďte si nakoupit jarní a letní oblečení, obuv, hračky a další dětské potřeby pro děti od narození do 15 let, a to v úterý 7. března od 9 do 17 hodin do sokolovny, Drbalova 274, Tišnov. V rámci burzy bude probíhat charitní šatník, kam můžete darovat nepotřebné či neprodané věci pro děti.

  • Cvičení pro maminky 

 

Pro ženy po porodu nebo s malými dětmi si fyzioterapeutka Mgr. Martina Šaclová připravila cvičení zaměřené na posílení svalů pánevního dna, břišních, prsních a hýžďových svalů a hlubokých stabilizačních svalů páteře. Nelezoucí děti mohou mít maminky u sebe v tělocvičně, pro starší zajistíme hlídání. Začínáme v pátek 10. března od 10.15 do 11.00 (osm lekcí).

  • O mužích pro ženy II.

 

Se zkušeným lektorem Mgr. Petrem Smékalem budeme ve středu 22. března od 17.00 do 20.00 pokračovat v hledání porozumění mezi mužem a ženou. Nejsme dvě stejné osobnosti, které si konkurují, ale dvě rozdílné osobnosti, které se doplňují! Muži i ženy se od sebe liší. Nejsou lepší nebo horší, jsou prostě jiní. Cílem semináře je rozdíly rozpoznat, pochopit a skloubit tak, aby muž a žena fungovali jako tým. Účast na předchozím semináři není nutná.

  • ZDRAVÁ A KRÁSNÁ – cvičení pro ženy s hlídáním dětí

 

Zveme ženy na kurz cvičení se zkušenou fyzioterapeutkou Jaroslavou Jeřábkovou. Pozornost bude věnována zejména správnému držení těla. V šesti lekcích se zájemkyně naučí cviky na posílení břišních a zádových svalů a svalů pánevního dna. Cílem je nejen protáhnout tělo, ale naučit ženy správně cvičit a předcházet tak bolestem šíjových svalů a beder. Začínáme ve středu 22. března od 10.30 do 11.15.

  • Relaxace a imaginace

 

Přijďte si odpočinout po náročném pracovním vytížení! Relaxační metody přinášejí pocity osvěžení, uklidnění a štěstí. Neprožívá je jenom mysl, ale celé tělo. Relaxace a imaginace se konají ve čtvrtek 23. března od 18.30 pod vedením psycholožky Mgr. Hany Pelčákové Kubecové. Je nutné přihlásit se předem na e-mail h.kubecova@seznam.cz nebo tel. 736 607 320.

  • Tipy pro pohodové soužití v rodině s dítětem s ADHD

 

V pátek 24. března od 16.00 do 19.00 se v RC Studánka koná přednáška Mgr. Markéty Dobiášové zaměřená na to, jak docílit pohodového soužití v rodině s dítětem s ADHD. Pozornost bude věnována i tomu, jak chápat chování a projevy dítěte s ADHD, jeho silné a slabé stránky a jak s nimi pracovat. Lektorka má bohaté praktické zkušenosti s dětmi s ADHD.

  • Obědy a večeře pro celou rodinu

 

Jak sestavit zdravé menu pro celou rodinu? Co by měl obsahovat oběd a co večeře? Je polévka opravdu grunt? Existuje zdravý dezert? Je zdravější teplá, nebo studená večeře? Odpovědi budeme hledat s Terezou Bočkovou ve středu 29. března od 17.00 do 20.00. A hlavně: odnesete si praktické informace a recepty. Ochutnávky jsou součástí kurzu.

 

RC Studánka dále nabízí:

  • PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY o letních prázdninách 2017

 

RC Studánka nabízí pro děti ve věku od tří do sedmi let, které jsou zvyklé na školkový režim (i pro jejich starší sourozence do osmi let), příměstské tábory v průběhu letních prázdnin.

  1. 7. – 14. 7. Včelí medvídci
  2. 7. – 21. 7. Rytíři a princezny
  3. 7. – 28. 7. Bob a Bobek na cestách
  4. 8. – 11. 8. Indiáni
  5. 8. – 25. 8. Staň se farmářem/farmářkou
  6. 8. – 1. 9. Z pohádky do pohádky
  • COWORKINGOVÉ CENTRUM pro rodiče s malými dětmi

 

V RC Studánka nabízíme prostor pro rodiče s malými dětmi, kteří se chtějí pracovně realizovat. Naleznete u nás klidné prostředí pro práci a zároveň kvalitní péči o vaše děti. Od pondělí do pátku od 8.00 do 14.00 mohou rodiče přijít do RC Studánka, předat děti proškolené pečovatelce a věnovat se své práci. K dispozici je připojení wi-fi, tiskárna, kopírka, skener i vybavená kuchyňka. Formu péče o dítě je třeba dohodnout předem na osobní schůzce.

www.studanka-tisnov.cz

www.facebook.com/StudankaTisnov

Radka Štěpanovská, koordinátorka RC

Zuzana Kurdiovská, statutární zástupkyně

Foto: Prostor před radnicí rozzářila srdce vyrobená rodinami k oslavě Národního týdne manželství. Barbora Straková

Další článek:
Předchozí článek: