Bowling na Inspiru

Bowling na Inspiru

Lucie Borková, lektorka bowlingu

Bowling na Tišnovsku začal být vnímán jako sport, za což jsem moc ráda. Vždyť se také zvažuje, že bude v roce 2020 v Tokiu zařazen mezi olympijské sporty. Bowlingové kroužky se v Tišnově otevírají již pátým rokem a sportovní bowling získal mezi kroužky a akcemi na Inspiru své významné místo. Navštěvuje je padesát dětí a každý rok je uspořádána řada turnajů, jak pro děti, tak i pro celé rodiny. Nyní již máme za sebou dvě významnější akce.

V říjnu Inspiro a XBowling Tišnov uspořádaly Rodinné xBowlení. Pro rodiny s dětmi byla připravena řada zajímavých aktivit. Během sobotního dne si mohly přijít zdarma vyzkoušet, jak se takový bowling hraje. Dětem i dospělým byl k dispozici trenér, který jim vysvětlil principy bowlingu, jak to udělat, aby koule šla do kuželek, a ne do žlábku, a přiblížil jim, jaké možnosti ve sportovním bowlingu jsou. Dále se rodiny zúčastnily turnaje, v němž se tříčlenné týmy snažily shodit co nejvíce kuželek. Děti si mohly vybarvit kuželky nebo udělat bowlingovou ozdobu do květináče. A někteří si dokonce odnesli pravou bowlingovou kuželku. Víte, kolik taková kuželka váží? Jedna má jeden a půl kila, takže se cestou domů docela pronesla.

Další úspěšnou akcí byla Bowlingová olympiáda v Olomouci. V neděli 6. listopadu čtyřčlenný tým ve složení Pavel Hanák, Vojtěch Kučera, Matěj Šimeček a Martin Klimeš jel reprezentovat Inspiro Tišnov na bowlingovou olympiádu do Olomouce. Na kluky čekal celodenní turnaj v konkurenci osmi týmů z celé České republiky. Zahráli si v nejmodernější bowlingové hale na Moravě. Mezi velkou konkurencí se neztratili a zahráli moc pěkné výsledky, ale hlavně sbírali zkušenosti na turnaji v konkurenci mladých, kteří se sportovnímu bowlingu a hře s excentrickou koulí věnují již řadu let. Myslím si, že pro všechny to byla velká motivace trénovat a také začít hrát s touto koulí. Budeme se snažit, abychom na dalších turnajích uhráli ještě lepší výsledky.



Další článek:
Předchozí článek: