Z přednášky o canisterapii

Z přednášky o canisterapii

Dne 7. června nás v Centru sociálních služeb navštívila paní Ivana Rybičková z organizace Cantes Brno, z. p. s., s labradorkou Shery. Zajímalo nás její povídání o výcviku pejsků s posláním pro bezprostřední kontakt s dětmi, dlouhodobě nemocnými pacienty a staršími lidmi.
Paní Rybičková nám vysvětlila, že ne každý pes je vhodný pro canisterapii. Byli jsme překvapeni, co všechno takový pes vlastně musí zvládat a co si musí nechat líbit. Jak nám paní Rybičková sdělila, sama měla velké štěstí při výběru štěňat. Vlastní nyní dvě fenky, labradorky, které se ukázaly jako vhodné pro canisterapii, a jsou nyní plně připraveny navštěvovat různá sociální zařízení nebo mateřské školky.
Svou návštěvou nám, starším lidem, připravila pěkné a poučné odpoledne. Labradorku Shery pustila volně mezi nás a my jsme se jí bohatě odměnili pamlsky. Z dalšího povídání jsme se dověděli, že radost z jejich návštěv mají i děti, které jsou různě zdravotně znevýhodněné. Chvilky, které tráví s pejskem, mají blahodárný vliv na jejich zdravotní stav.
Paní Rybičkové i její Shery upřímně děkujeme za návštěvu a těšíme se na další zajímavou besedu.

Eva Matějková
Foto: Jana Wildová

Další článek:
Předchozí článek: