Centrum sociálních služeb – akce v červenci

Centrum sociálních služeb – akce v červenci

Exkurze do Porčova mlýna
CSS Tišnov pořádá v úterý 26. července 2016 exkurzi do Porčova mlýna.
V malebné obci Býkovice se nachází historická památka Porčův mlýn a s námi máte příležitost ho navštívit. Za odborného výkladu mlynáře se vrátíte do starých časů, do doby, kdy řemeslo mělo zlaté dno, kvalita řemeslné práce byla samozřejmostí. Budete účastni skutečného mletí obilí. Prohlédnete si celý mlýn, vodní kolo i mlýnské složení v chodu. Nad náhonem Porčova mlýna se nám naskytne pohled na rybník Býkovec a k vidění bude i malá domácí ,,ZOO“. Dále budeme pokračovat do blízké Krčmy na občerstvení. Krčma nejen že sousedí s Porčovým mlýnem, který opravdu mele mouku svým mohutným mlýnským kolem, ale také je přímo u rybníka, ve kterém se dá koupat či lovit ryby.
Odjezd od Podhorácké restaurace ve 13 hod ( další zastávky u pošty, Penny a Pod Klucaninou). Cena 160,-Kč zahrnuje dopravu a vstupné s průvodcem.
Akce se uskuteční při minimálním počtu 20 osob. Předpokládaný návrat je v 17 30 hod. Kontakty pro bližší informace: Markéta Prokopová (730 193 325), Marta Špirková (773 590 274).

Výlet na zámek Velké Meziříčí
Navštivte s Centrem sociálních služeb zámek Velké Meziříčí, ve čtvrtek 18. srpna.
Renesanční zámek přestavěný z původního hradu, který vznikl v první polovině 13 stol. původně sloužil k obraně města, měl dvoje hradby, 3věže a 5 bašt. Přebudoval ho Lacek z Kravař a Alena z Meziříčí dokončila přestavbu na renesanční zámek. Zámek roku 1723 vyhořel a změnil podobu. Na jeho modernizaci se pak podílel pražský architekt Václav Špaček. V minulosti sloužil zámek také jako porodnice. Nyní zde sídlí expozice Muzea Velké Meziříčí, kterou taktéž navštívíme.
Zámek patří dědicům rodu Podstatzkých-Lichtenstein.
Mezi další zajímavosti Velkého Meziříčí jistě patří kostel svatého Mikuláše, který se nachází na velkomeziříčském náměstí. Dominantou kostelní věže je největší prosvětlený hodinový ciferník v ČR, který má průměr 4,2m. I tento kostel budeme mít možnost navštívit. Poslední naší zastávkou bude Jelínkova vila, kde společně poobědváme a zároveň budeme mít i příležitost ochutnat pivo Harrach, který se přímo v Jelínkově vile od r. 2004 vaří.

Odjezd v 11 : 30 hod. od Podhorácké restaurace. Cena 210 Kč zahrnuje jízdné autobusem a vstupné. Kontakty pro bližší informace: Markéta Prokopová (730 193 325) Marta Špirková (773 590 274). Osobně se můžete přihlásit také v knihovně DPS Králova.

Předvedení služby tísňové péče
Centrum sociálních služeb Tišnov Vás zve na předvedení  možností tísňové péče, které proběhne v jídelně DPS  Králova  ve čtvrtek 4.8.2016 od 14.00 hodin.  Jste senior nebo osoba se zdravotním postižením nebo o takového člověka pečujete? Uvítali byste pocit jistoty a možnost přivolat si pomoc v případě pádu nebo zdravotních komplikací, 24 hodin denně? Na naše pozvání předvede organizace Život 90 technická zařízení jako je tísňové tlačítko, náramek nebo pohybové čidlo, a seznámí Vás s průběhem celé služby. Přijďte se nezávazně podívat, jak můžete zabezpečit sebe nebo své blízké.

Foto ilustrační

Další článek:
Předchozí článek: