Novinky a akce Art Periscope 2016

V září vydáme další regionální kalendář pro rok 2017 s názvem Slavné osobnosti Tišnovska II.
První díl s touto tematikou byl vydán v roce 2003 (tehdy ještě pod hlavičkou firmy JICOM) a uvedeny v něm byly osobnosti: Šimon z Tišnova, Osvald Životský, František Kuthan, Tomáš Šílený, Josef Jambor, Josef František Karas, Antonín Mrkos, Bedřich Macků, Karel Formánek, Alois Král, Josef Drbal a Jan Evangelista Bílý. Na výběru osobností pro nový kalendář se ještě v těchto dnech usilovně pracuje.
12. listopadu 2016 uspořádáme ve spolupráci s městem Tišnovem akci u příležitosti 10. výročí otevření zrekonstruované Koželužské uličky, která byla navíc – coby nejužší – zapsána do České knihy rekordů agenturou Dobrý den z Pelhřimova. Program bude situován na Zahrádku U Palce a stejně jako před deseti lety bude akci moderovat Vráťa Ebr z Prahy, vystoupí šermíři, řemeslníci (jircháři, koželuhové, ševci, kováři atd.), cimbálová muzika a možná přijede i sv. Martin na bílém koni.
Od 10. do 18. prosince se můžete těšit na již osmý ročník předvánoční výstavy, letos s názvem Historické betlémy a andělé, která se uskuteční opět v prostorách OÚ Předklášteří. Letošní výstava bude unikátní mimojiné i díky představení pěti mechanických betlémů starších sta let. Věříme, že se nám do té doby podaří uvést do provozu také frýdlantský pohyblivý betlém z roku 1903, který je poháněn natahováním závaží. Nad touto výstavou převzal záštitu Jihomoravský kraj.
Přeji vám všem příjemné prožití léta a na podzim na našich akcích na shledanou.

Zdeněk Jílek za společnost Art Periscope
Foto: Za Krétou, Michal Beneš

Další článek:
Předchozí článek: