„Už vím, jak pomůžu“

„Už vím, jak pomůžu“

Každý člověk se může dostat do situace, kdy mohou být znalosti poskytnutí první pomoci rozhodujícím faktorem. S cílem předat základní informace o způsobech primární zdravotnické pomoci byl vytvořen projekt s názvem „Už vím, jak pomůžu“. Za jeho realizací stáli žáci a žákyně oboru ošetřovatel/ka na SŠ a ZŠ Tišnov společně s Mgr. Kateřinou Kouřilovou.

Dne 22. dubna se na kopci Klucanina v Tišnově sešli budoucí zdravotničtí asistenti se žáky druhého stupně ZŠ Smíškova. Úkolem studentů oboru ošetřovatel/ka bylo předat mladším dětem teoretické informace a společně s nimi se účastnit praktických nácviků provedení první pomoci.

Na každém z pěti stanovišť se mladší žáci setkali s konkrétní situací vyžadující zdravotnický zásah. Pořadatelé projektu jim připravili simulaci více druhů krvácení, a tak bylo třeba zvládnout techniku první pomoci např. u krvácení tepenného, žilního či vlásečnicového. Žádné z dětí nemělo s poskytováním pomoci problém a všechny se do ní statečně pouštěly, vyzkoušely si i srdeční masáž na figuríně.

Z projektového dne si žáci základní školy odnášeli odznáček Zdravotník roku 2016, dobrou náladu a snad i nějaké znalosti, díky nimž mohou být prospěšní sobě či jinému člověku.

Jiřina Skočíková
Zdroj fotografie: archiv školy

Hlavním sponzorem webové verze pro Červen 2016:

Další článek:
Předchozí článek: