Klub Čas, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež

Klub Čas, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež

Po čase bychom rádi zrekapitulovali činnost našeho klubu v minulém období a podělili se s vámi o zážitky z akcí, které uspořádal nejen pro své klienty. Za loňský rok jsme jich s klubem absolvovali řadu větších i menších, jen namátkou zmiňme například výlet s přespáním v přírodě v Bedřichově, na Zubštejně, bowling, turnaj ve fotbálku, přespávačky na klubu s tematickými filmovými večery. Ve stejném duchu pokračujeme i v novém roce a už od jeho začátku jsme pro klienty nachystali hned několik podobných akcí. V lednu proběhla přednáška s lektorem na téma „Bezpečný pohyb na internetu“. Zároveň jsme s klienty uskutečnili promítání fotek z akcí. Přítomní se zapojili nejen tím, že mohli zavzpomínat na své zážitky s klubem, ale zároveň se aktivně účastnili přípravy tohoto odpoledne a velkou měrou se tak podíleli na skvělé atmosféře.
Od začátku roku měli klienti možnost si vyzkoušet spousty výtvarných činností, ať už výrobu prstýnků, broží z organzy, náramků, nebo pletení pomlázek a zdobení vajíček před Velikonocemi. Abychom nezůstali nic dlužni ani sportovnímu odvětví, vyzvali klienti z Lomnice Tišnováky na souboj ve fotbalu. Byl to velice vyrovnaný zápas, ale důležitější než vítězství byl sportovní duch a skvělá zábava. Za odměnu jsme všem zúčastněným nachystali občerstvení se sladkou tečkou. Poslední akcí, která jistě stojí za zmínku, je naše účast při sázení stromků v Železném. Zlepšovat kvalitu prostředí, ve kterém žijeme, je nedílnou součástí naší činnosti.
A protože je v plném běhu i školní rok, pomáháme našim klientům s doučováním, domácími úkoly a přípravou do školy. V dalším období se můžou naši klienti těšit na tematické filmové promítání, výlety, sportovní a výtvarné aktivity. Všichni mají možnost využít i hudební koutek a zahrát si na klávesy, elektrickou kytaru nebo bicí.
V současnosti řešíme i podporu financování klubu z projektů, které jsou zaměřeny hlavně na vzdělávání klientů a poznávací aktivity, jež by přiblížily účastníkům vědu, techniku a kulturu.
Činnost nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Klubu Čas je spolufinancována městysem Lomnice, městem Tišnovem a obcí Čebín.

Richard Mašek
Autor fotografie: Richard Mašek

Hlavním sponzorem webové verze zpravodaje pro Květen 2016:prostor pro inzerci

 

Další článek:
Předchozí článek: