Poděkování

Poděkování

Ke konci roku 2015 se Monika Krištofová rozhodla odejít z pozice koordinátorky Rodinného centra Studánka a začít novou životní kapitolu. Chtěly bychom jí moc poděkovat za tříleté působení v čele centra, za to, že vždy stála v první linii, připravená vzít na svá bedra odpovědnost za vše, co se ve Studánce dělo. Když Monika v lednu 2013 začínala, Studánka se zrovna nastěhovala do nové budovy na Riegrově ulici. Vše se muselo rozmontovat a smontovat, nově uspořádat a zprovoznit. Po půlročním nouzovém režimu, kdy Studánka fungovala jen částečně v prostorách DDM Tišnov, bylo třeba nastavit veškerý provoz ve dvou budovách a v neposlední řadě dát vědět rodičům s malými dětmi, že Studánka tady pro ně zase je.

Na rozjezd nic jednoduchého. Monika se do toho pustila se zarputilostí sobě vlastní, postupně spolu s dobrovolníky vybudovala Studánku do podoby, jak ji známe dnes. Kdo do Studánky přišel, přivítala ho usměvavá koordinátorka, připravená vždy pomoci. Právě milá a přátelská atmosféra je to, co návštěvníci i externí lektoři nejvíce na Studánce oceňují. Ale jen o úsměvech to nebylo. Monika odvedla pro Studánku spoustu tvrdé práce, za dobu jejího působení se podařilo získat stabilní páteř dotací a grantů, která umožňuje každodenní, na aktivity rozmanitý provoz Studánky. Natrvalo jsme se též zařadili mezi spolupořadatele veřejných akcí města Tišnova. Tišnováci o nás prostě vědí.

Práce koordinátorky je svobodná a kreativní, ovšem na druhou stranu i zavazující. Jste v ní v podstatě čtyřiadvacet hodin denně, musíte zajistit fungování pravidelného programu, i jednorázových, často víkendových akcí. Monika do toho šla naplno a vždy vše perfektně zorganizovala, často nad rámec své pracovní doby.

Moniko, děkujeme ti za to, jaká jsi a kam jsi Studánku dovedla. Budeme se snažit jít tímto směrem dál. A na tvé nové cestě ti přejeme málo výmolů a čisté studánky.

 

Kateřina Hromčíková

Další článek:
Předchozí článek: