Beseda – Okolo Sicílie na kole

Beseda – Okolo Sicílie na kole

12. 11. 2015 v 17.00 Městská knihovna Tišnov zve všechny příznivce nejen cestování na přednášku pana Oldřicha Sobotky o jeho putování po Sicílii. Sicílie – ostrov, kde se po staletí střetávaly mocenské zájmy a setkávaly kultury, aby daly vzniknout nádherným uměleckým pokladům.

Kulturní dědictví starých civilizací se na Sicílii dochovalo v podivuhodně vysoké koncentraci a nevídané stylové čistotě. Uchvacující řecké chrámy a divadla si prohlédneme v Segestě, v Selinunte i v Agrigentu. Navštívíme nejvýznamnější římskou památku na Sicílii – Villu Romana s fantastickými mozaikami. Přes barokní Caltagirone přijedeme do fascinujících Syrakus, kombinujících středověké pamětihodnosti s množstvím řeckých a římských památek.

Projedeme Catanií a ocitneme se v nejkrásnějším sicilském letovisku Taormině s proslulým řeckým divadlem. Vystoupáme na nejvyšší činnou sopku Evropy – na Etnu, jejíž sloup kouře je vidět na této straně ostrova odevšad. Uděláme si výlet lodí na ostrov Volcano, který dal jméno všem sopkám. Po členitém pobřeží s písečnými plážemi dojedeme do malebného Cefalu, jehož katedrála je skvostem arabsko-normanské architektury, stejně jako monumentální katedrála v Monreale. Cestu do Palerma si trochu prodloužíme vnitrozemím, abychom navštívili Corleone, známé mafiánské centrum (Kmotr).

A na závěr se budeme toulat rušným Palermem, přeplněným historickými památkami.

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: