Co vám doma přebývá a nám schází

Co vám doma přebývá a nám schází

Často nám nabízíte materiální dary z kuchyně, ze skříně nebo i z celých pozůstalostí. My jsme za ně velmi vděčni. Těší nás, že myslíte i na ostatní, kteří nemuseli mít v životě takové štěstí, a chcete jim pomoci. Protože však nemáme velké skladovací prostory a protože ne vždy najdou všechny dary uplatnění, rozhodli jsme se to nám i vám trochu usnadnit.

Sepsali jsme seznam věcí, které potřebujeme pro naše klienty v nouzi nebo pro fungování našich služeb. Najdete ho aktualizovaný na našem webu: www.tisnov.charita.cz/domaprebyva.

Můžete se vždy podívat, jestli vámi nabízenou věc využijeme, nebo nám naopak (na) některou můžete cíleně přispět. Seznam naleznete také na naší nástěnce na ulici Dvořáčkova. Naše oblastní charita v rámci charitní záchranné sítě poskytuje materiální pomoc lidem v akutní nouzi a pomáhá potřebným v šesti sociálních a ve dvou zdravotních službách.

Kam s ostatními věcmi?
Hezké oblečení můžete v zavázaném pytli vhodit do modrého charitního kontejneru na oblečení, který se nachází u starého hřbitova. Opravdu hezké oblečení a funkční věci do domácnosti můžete přinést na SWAP („výměnný obchod“), který pořádá Městské kulturní středisko Tišnov dvakrát do roka. S MěKS jsme také navázali velmi pěknou spolupráci. Po skončení SWAPu si můžeme vybrat ze zbylých věcí přesně ty, které zrovna pro naše klienty potřebujeme. Za tuto možnost moc děkujeme.

Dětské oblečení můžete zkusit prodat, ale i darovat na prodejní burze dětského oblečení, kterou pořádá dvakrát do roka (na jaře a na podzim) Rodinné centrum Studánka. Velké množství oblečení můžete zavézt do Brna do charitního bazaru Baltazar. Opotřebované, ale funkční domácí potřeby a další věci z domácnosti můžete dvakrát ročně (v období před Blešími trhy) věnovat do Větší věci (nábytek apod.) zkuste nabídnout za odvoz na některém z portálů typu: Vsezaodvoz.cz, Nevyhazujto.cz nebo ve facebookové skupině Tišnov a okolí free bazar. Pokud jde o pěknou funkční věc, nejspíš svého majitele najde a třeba tak někomu potřebnému pomůžete napřímo. Děkujeme, že pomáháte s námi!

Budeme vděční, pokud se stanete naším sponzorem či dárcem a přispějte nám (i částečně) na věc, kterou aktuálně potřebujeme. Podívejte se na možnosti podpory na našem webu www.tisnov.charita.cz/chcete-s-nami-pomahat nebo kontaktujte přímo fundraiserku: Markéta Horáková Lazarová, marketa.horakovalazarova@tisnov.charita.cz, 735 749 746.

 

Markéta Horáková Lazarová

ilustrační foto, pixabay.com

Další článek:
Předchozí článek: