Aktivity v Inspiru

Aktivity v Inspiru

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR

Pudíková Šárka, Halouzková Vladimíra, lektorky Dětského klubu

 

Zelený čtvrtek letos vyšel na 29. března, kdy školní děti měly prázdniny, avšak pracující rodiče museli do zaměstnání. Inspiro těmto rodinám nabídlo nabitý celodenní program s velikonoční tematikou. Celé dopoledne děti strávily putováním za velikonočním zajíčkem, jež bylo završeno nadšeným nálezem opravdového živého králíčka. Během tohoto putování děti během plnění různých úkolů prověřily své fyzické možnosti, postřeh i kreativní myšlení. Tradiční oběd byl vítanou přestávkou v nabitém dni a po něm následovaly tvůrčí dílny v prostorách naší klubovny. Děti se naučily plést velikonoční pomlázku, zdobit vajíčka různými technikami, pečovat o králíčka, vytvořit si „pana Trávníčka“ z velikonočního osení i mnoho nových her.

Vážení rodiče, během celých letních prázdnin máte možnost svěřit své děti na další příměstské tábory Dětského klubu. Klub je provozován v rámci Operačního programu Zaměstnanost.

Další informace sledujte na www.svcinspiro.cz

 

 

POHÁDKOVÝ LES V TIŠNOVĚ

Lazarová Dagmar, pedagog

 

Kdy: v neděli 27.5. 2018.  Na trasu můžete vycházet průběžně od 9:30. až do 13:00 hodin a vyhnout se tak prvním velkým frontám na startu. Vstupné 50 Kč (pouze děti)

 

Kde: na  Klucanině – začátek je u tišnovské nemocnice, konec na Sychráku.

 

Milé děti, rodiče a prarodiče, Inspiro Tišnov pro vás opět chystá ke Dni dětí tradiční a oblíbenou nedělní vycházku pohádkovým lesem. Po cestě potkáte známé pohádkové postavy a zvířátka, které pro vás mají připravené různé hádanky, soutěže, úkoly i odměny. Pohádková stezka je dlouhá necelé 2 km. Po výstupu od nemocnice Vás uprostřed cesty čeká občerstvení, kde si můžete odpočinout. Pro kočárky je trasa trochu náročnější, ale dá se zvládnout.

Těšíme se na vás!

 

 

INSPIRUJÍCÍ VLTAVA

Lazarová Dagmar, pedagog

 

Máte chuť zkusit něco nového? Třeba jet na vodu a sami si netroufáte? Nebo už jste na nějaké vodě byli a chcete znovu? Nabízíme Vám několikadenní vodácké putování po naší nejoblíbenější řece s výukou jízdy na kánoích, které je vhodné pro rodiče a děti školního věku, ale i samotné dospělé.

Jedeme od 17. – 22. 6. 2018. V tuto dobu je na vodě i v kempech nejméně lidí.

Cena – děti 1 000Kč, dospělí 1 400 Kč. V ceně je zapůjčení veškerého vodáckého vybavení (loď, pádla, vesty, barel), převoz bagáže z kempu do kempu a  instruktor.

Bližší informace: http://www.svcinspiro.cz/tabory/pobytove/vltava-2018/ nebo  lazarova@svcinspiro.cz

Naše putování po Vltavě zahájíme ve vodáckém kempu Pod hrází ve Vyšším Brodě 17. 6. 2018 navečer. Probereme si organizační záležitosti a detaily plavby. Vypůjčíme lodě a ostatní vodácký materiál, seznámíme se základními pravidly jak se chovat na řece a jakým způsobem loď ovládat. Vše je přizpůsobeno začátečníkům, tak aby to zvládli. Další dny proplujeme doslova perlami naší historie přes Rožmberk, Český Krumlov,  Zlatou Korunu, Dívčí kámen až do Boršova celkem asi 70 km. Po Vltavě poplujeme v plastových nebo gumových  kánoích pro dva. Spát budeme ve vodáckých tábořištích  ve stanech, které vám společně s vašimi ostatními věcmi, co nepotřebujete na vodě, bude převážet auto od kempu do kempu, popřípadě si můžete rezervovat chatky v kempech.

 

TIP pro Vás! Po skončení plavby si můžete prodloužit víkend v Českém Krumlově, kde budou zrovna probíhat velkolepé Slavnosti pětilisté růže.  Atmosféra období gotiky a renesance vás pohltí o to víc, že všude potkáváte lidi v dobových kostýmech. Na deseti místech ve městě – na zámku, v pivovarské a klášterní zahradě, v ulicích i uličkách i na každém nádvoříčku se něco děje a za každým rohem můžete něco dobrého ochutnat. Město je plné hudby, divadla a kejklířů. Zajímavé je i vojenské ležení na břehu řeky, nebo dobové kolotoče a atrakce pro děti. Během víkendu prochází městem několik historických průvodů, které mívají přes 700 účinkujících. V sobotu večer je ohňová show a o půlnoci zazáří ohňostroj nad zámkem. V neděli můžete vidět představení živých šachů, historické tržiště na zámku a spoustu dalších atrakcí v již tak krásném městě jako je Český Krumlov. Je to velký zážitek. Spát můžete v některém z vodáckých kempů.

Program najdete zde: www.slavnostipetilisteruze.eu.

www.svcinspiro.cz.

 

CHYSTÁME DVA KURZY PRO DOSPĚLÉ

 

KURZ VÝROBY PŘÍRODNÍCH MÝDEL Z ROSTLINNÝCH OLEJŮ

 

Kde:    Klubovna  – INSPIRO středisko volného času Tišnov

Kdy:      sobota 12. 5. 2017, 9. 30 – 18.30

Cena:    2000 Kč (zahrnuje veškeré složky pro výrobu a pomůcky, drobné občerstvení)

Kurz vede: Mgr. Eva Budinská, Ph.D. moderní alchymistka (moderni.alchymistka.eu)

 

Pro koho je kurz: Pro začátečníky i mírně pokročilé,  kteří chtějí svoje zkušennosti probrat s odborníkem a dostat odpovědi na své otázky – proč je dobré vyrábět vlastní mýdlo, jak  mýdlo z olejů vzniká a jaké jsou jeho výhody oproti  mýdlům komerčním . Představíme si  podrobněji metodu výroby mýdel za studena.  Vyrobíte a odnesete si blok mýdla o cca 600g.  Budete mít možnost přizpůsobit barvu a vůni svého pomocí vybraných esenciálních olejů a přírodních barviv.

Počet míst omezen.

Přihlašování do 9. května na www.svcinspiro.cz  v sekci pořádané akce, informace na chlupova@svcinspiro.cz.

KURZ VÝROBY PŘÍRODNÍ KOSMETIKY

Kde: Klubovna  – INSPIRO středisko volného času Tišnov

Kdy: sobota 2. 6. 2017, 9.30 – 18.30

Cena: 2000 Kč (zahrnuje veškeré složky pro výrobu a pomůcky, drobné občerstvení)

Kdo kurz vede: Mgr. Eva Budinská, Ph.D. – moderní alchymistka (moderni.alchymistka.eu)

Pro koho je kurz: Pro začátečníky i mírně pokročilé, kteří chtějí svoje zkušennosti probrat s odborníkem a dostat odpovědi na své otázky. Pak si vyzkoušíme výrobu balzámu na rty (nebo tělového balzámu, podle volby), denního pleťového krému a hydrofilního olejového gelu na odličování nebo jemné umývání, které si sebou odnesete domů.

Počet míst omezen.

Přihlašování do 30. května na www.svcinspiro.cz  v sekci pořádané akce, informace na chlupova@svcinspiro.cz.

Další článek:
Předchozí článek: