V Tišnově bude soutěž karate

V Tišnově bude soutěž karate

Začátkem podzimu se dva z trenérů Sokola Karate Tišnov zúčastnili školení rozhodčích karate, nejen abychom rozšířili své obzory, ale také abychom v oddíle směřovali přípravu našich závodníků v současném trendu posuzování soutěží karate. Dalšími důvody je jejich začlenění do řad rozhodčích v kraji a přispívání k objektivnímu rozhodování.

Po úspěšném absolvování teoretické i praktické části byli pozváni k rozhodování soutěže pro mládež, která se konala hned následující den v Brně. Jihomoravského poháru talentů se zúčastnilo 11 závodníků z oddílu Sokol Karate Tišnov. Nejúspěšnějším začínajícím závodníkem oddílu byl David Psczolka, který v kategorii agility (5–8 let) vybojoval 4. místo a v kategorii kihon ido (5–8 let) 5. místo. Převahu měli tišnovští závodníci v kategorii kihon ido (12–15 let), kde Michal Sáblík vyhrál 1. místo a Martin Havlát a Sabina Medunová získali 3. místo.

Na stupních vítězů se ještě jednou objevil Michal Sáblík, který v kategorii kata (12–15 let) obsadil 3. místo. V celkovém bodovém hodnocení jsme obsadili 5. příčku z 11 zúčastněných oddílů. Jihomoravský pohár talentů je soutěž pro začínající karatisty do 15 let. V agility závodníci porovnávají svoji rychlost na „překážkové“ dráze. Kihon ido ukáže zvládnutí základních technik a kata vyzkouší současně technické i fyzické schopnosti závodníka.

Zajímá vás, jak taková soutěž karate probíhá? Není nic jednoduššího než se přijít podívat na další kolo Jihomoravského poháru talentů, které se bude konat v neděli 13. 12. 2015 v tišnovské sokolovně. Soutěžit se začne v 10 hodin dopoledne. Vstup bude volný.

Hana Zemanová

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: