Výsledky soutěží družstev SK Tenis

Výsledky soutěží družstev SK Tenis

I v letošním roce povolila covidová situace místo tradičních sedmi kol pouze tři soutěžní kola. SK Tenis Tišnov přihlásil do soutěží rekordních 15 družstev. Dva týmy dospělých, tři dorostu, tři družstva staršího žactva a čtyři týmy mladšího žactva. Také babytenis má dva týmy, minitenis jeden.

Dospělí A nastoupili v letošním roce v I. třídě JmTS a po dvou vítězstvích, nejprve proti ŽLTC Brno B 6/3 a poté proti TC Brno C 7/2, si zahrají s týmem BLTC Brno A o postup do divize. Béčko dospělých také vyhrálo úvodní kola proti Slavoji Polná 6/3 a Spartaku Velké Meziříčí 7/2 a o postup do II. třídy se utká se Žďárem.

Dorost A porazil v úvodním kole HTK Třebíč 7/2 a poté nestačil na ŽLTC Brno A 3/6. Zahraje si tak stejně jako v loňském roce o třetí místo v nejvyšší soutěži LIGA JmTS. Soupeřem jim bude TK Spartak Jihlava A. Tým dorostu B po jednom vítězství a jedné porážce bude hrát také o 3. místo ve II. třídě. Céčko dorostu obsadilo ve III. třídě 7. místo.

Starší žactvo A hraje 19. 6. o návrat do I. třídy na domácích dvorcích se Startem Brno, poté co si poradilo nejprve s týmem TK Tilia Brno 7/2 a v druhém utkání s týmem ze Sokola Čebín 6/3. Oba záložní týmy staršího žactva nastupují ve III. třídě. Béčko hraje po dvou porážkách o umístění na konci tabulky a céčko hraje o postup do II. třídy.

Mladší žactvo A mělo za úkol udržet I. třídu, což se povedlo ve druhém kole proti soupeři ze Zlína B výsledkem 7/2. V prvním utkání prohráli s Teslou Brno 3/6. Béčko mladšího žactva udrželo účast ve druhé třídě i pro příští rok vítězstvím nad BLTC Brno 5/4. Týmy C a D nastoupí do soutěží až v září.

Babytenis má zastoupení v Lize, kde nastupuje tým složený ze stejných hráčů, kteří v loňském roce získali 2. místo na přeboru JmTS v minitenise a zatím mají na kontě dvě porážky od ŽLTC Brno C a TK AGROFERT Prostějov. S hraním na velkém dvorci však teprve začínají a půlroční pauza, kterou zapříčinil COVID-19, se bude chvíli dohánět. Béčko baby má v I. třídě jedno vítězství a jednu porážku.

Minitenisté zatím ve dvou zápasech neuspěli, ale v těch nejmladších kategoriích je důležité, aby se naučili základy a hlavně aby je tenis bavil.

O víkendu 19.–20. 6. se rozhodne ve všech kategoriích o tom, jak soutěže družstev dopadly. V TN pro Vás chystáme další článek až po prázdninách.  Tam budou zhodnoceny nejen soutěže družstev, ale také turnaje, které klub o prázdninách pořádá. Pokud budete chtít aktuální informace, tak sledujte náš Facebook, kde se snažíme informovat o dění na Ostrovci pravidelně.

Zdeněk Kunický

Další článek:
Předchozí článek: