Babytenis – O pohár hejtmana JMK 2021

Babytenis – O pohár hejtmana JMK 2021

První akcí v tradičním okruhu, který pořádá Jihomoravský tenisový svaz pod záštitou hejtmana JMK, byl turnaj v Tišnově. SK Tenis Tišnov je pravidelným pořadatelem této akce a snaží se pro hráče i doprovod zařídit vždy komfort a pohodovou atmosféru. Letošní ročník pojali v Tišnově charitativně. Startovné bylo 200 Kč, ale každý mohl přispět i vyšší částkou. Pořadatel se rozhodl připojit k výzvě města Tišnova „MILION PRO
MIKULČICE“. Veškeré vybrané finance tak putovaly na transparentní účet Mikulčic 299 222 440/0300, pod variabilním symbolem 66601, což je směrovací číslo Tišnova. Vybralo se úctyhodných 13 500 Kč a SK Tenis Tišnov věří, že budou finance vhodně využity na pomoc zasažené obci. Děkujeme všem, kteří přispěli vyšší částkou! JmTS dodal na turnaj krásné poháry a míče. SK Tenis Tišnov pak věcné ceny od Chupa Chups a společnosti Vitar. Po turnaji chlapců i dívek si hráči i doprovod mohli opéct špekáčky, které věnovala firma Maso Klouda.

Sobota patřila chlapcům a čekalo na ně šest až sedm zápasů. Nejprve ve skupinách a poté o konečné umístění. Všech devatenáct chlapců předvádělo skvělé výkony a nebyla nouze o dramatické zápasy. V semifinále těsně porazil Jakub Tomek (BLTC Brno) Adama Bulejku (TK Uh. Hradiště) 4/3 a ve druhém semifinále zvítězil Jan Kolář (TC-ŽLTC Brno) nad Oliverem Šimkem. Ve finále pak jednoznačně zvítězil Kolář a v souboji o třetí místo byl lepší Bulejka. I domácí hráči, pro které to byla první akce jednotlivců v kategorii babytenis, hráli výborně. Dan Sláma (11. místo) a Vojtěch Tobiasz (14. místo).

V neděli přijelo o poháry bojovat sedmnáct dívek. Turnaj na šesti dvorcích opět výborně ubíhal a počasí po celý víkend tenisu přálo. Dívky hrály stejným systémem jako chlapci a o konečné umístění si nejvíce zahrály ve skupině o 13.–17. místo. Skupina o 1.–8. místo byla vyrovnaná, jen jedna hráčka, Sophia Arpa, dokázala vítězit s přehledem a zaslouženě si z Tišnova odvezla ten největší pohár. Na druhém místě skončila Lena Švecová (TK Zlín). V souboji o třetí místo byla lepší Veronika Adamcová (TK Agrofert Prostějov), která porazila domácí hráčku Emily Bukalovou (SK Tenis Tišnov).

Všem zúčastněným hráčům i doprovodu děkujeme za výbornou atmosféru a také, že jste přispěli na dobrou věc.

Zdeněk Kunický

Další článek:
Předchozí článek: