Muzeum zaplní loutky

Muzeum zaplní loutky

Po úspěšné výstavě o nakladatelství Sursum pro vás v muzeu právě připravujeme novou výstavu, která je věnována loutkám. Ve spolupráci s brněnským divadlem Radost a Muzeem Brněnska – Podhoráckým muzeem tak vznikla výstava, která vás v jedné části zavede do kouzelného světa pohádkových loutek z Radosti, kde se vám představí loutky z pohádek Kráska a zvíře, Šípková Růženka či Ostrov pokladů a mnoho dalších. Druhá část výstavy pojednává o loutkoherectví na Tišnovsku – prohlédnete si zde např. loutky paní Marie Ochrymčukové. Vernisáž výstavy Loutky z Radosti se koná v sobotu 16. září v 17 hodin, čeká na vás také malé divadelní překvapení. K návštěvě výstavy zveme děti, dětské kolektivy i dospělé nejen z Tišnova, ale i z okolí.

Od září začíná cyklus workshopů Aleny Navrátilové s názvem Co nás ve škole nenaučili aneb život v pohodě. První setkání Hojnost v našem životě proběhne ve čtvrtek 7. září v 18 h v kavárně muzea.

Zveme vás do kavárny muzea, od října zahájíme pravidelné Odpolední čaje s živou hudbou a cyklus diskusních večerů Václava Seyferta Tišnovské tóny na vinilu (…a nejen na něm), které budou věnovány tišnovským hudebníkům.

Těšíme se na vaši návštěvu.

Blanka Křížová, vedoucí

foto: Jeff Kratochvil

Další článek:
Předchozí článek: