Turnaj přípravky v Jihlavě

Turnaj přípravky v Jihlavě

Nejmladší hráčky SKB Tišnov, přípravka U10, o víkendu 30. až 31. ledna 2016 pod vedením trenérské dvojice Jakub Navrátil, Jiří Lipovský zdokonalovaly svoje basketbalové dovednosti.

V sobotu 30. ledna se na ZŠ Smíškova uskutečnilo jednodenní soustředění. Děti se celý den měly možnost učit všem dovednostem, od základních činností, jako jsou obratnost, koordinace pohybu, rychlost, až po specifika basketbalu – driblink, střelba na koš atd. A protože se jedná o nejmenší hráčky, důležité bylo i seznamování se s pravidly basketbalu.

Následující den, v neděli poté mikrobusem pana Hliněnského odjely do Jihlavy na svůj druhý turnaj. Zde absolvovaly dva zápasy, s domácím týmem BK Vysočina a chlapci JMCE Brno. Nejmladší, nejmenší a ještě samá děvčata, přesto statečná a bojující. Prohrála, ale s každým zápasem se zlepšují a především je to baví.

12. března odehrají poslední turnaj soutěže U10 ve Vyškově. Bohužel opět proti chlapeckým družstvům, neboť do soutěže se přihlásila přípravka děvčat pouze z Kyjova a  Blanska.  A s těmi se podle rozlosování vůbec nepotkáme. Škoda…

První opravdový zápas proti děvčatům tedy odehrají naše holky až na turnaji Plyšákov Olomouc. Tento tradiční turnaj se koná 27. až 29. května 2016 a je určen pouze pro dívky.

 

Martin Volena
Autor fotografie: Martin Volena

Další článek:
Předchozí článek: