FC Kuřim na Ostrovci

FC Kuřim na Ostrovci

Nejbližší soupeř mužů domácího AFK Tišnov dorazí do našeho fotbalového stánku po dlouhých devíti letech. S výsledkem 0:0 skončilo poslední vzájemné utkání na Ostrovci 17. září 2006. Jarní zápas ročníku 2006/07 a jeho konečný stav 4:0 pro Kuřim už nic neřešily. Tišnovský celek se již pomaličku po dvou letech loučil s I. A třídou, domácí čekal KP. Nutno ale i zde podotknout, že také naše mužstvo malou měrou pomohlo Kuřimákům do vyšší třídy. Ve vynikající bitvě na Ostrovci porazilo jejich hlavního soka v boji o KP Sokol Tasovice 1:0. Historie pouze čtyř mistrovských zápasů s FC Kuřim v tomto století nahrává hostům. Tišnov získal pouze jeden bod, celkové skóre 2:12 vyznělo jasně pro Kuřim. Od té doby proteklo v blízké Svratce neskutečné množství vody a do obou celků přišla zase řada nových tváří. Oběma klubům sluší i výsledky záložních B mužstev.

Hostující bojují ve III. třídě o postup do OP, nově vytvořené domácí béčko má reálnou šanci postoupit ze IV. třídy do III. třídy! Kuřimská kopaná má bohatou historii. Klub byl založen v roce 1931. V době své největší slávy úspěšně bojoval v divizi, která tehdy tvořila územně celou Moravu. I dorost byl velice úspěšný, absolvoval I. ligu. Jeho předzápasy byly směrovány také před ligové zápasy mužů Brna a Ostravy. Přišly i slabší fotbalové ročníky, pády do nižších tříd. Ale to už patří do toho sportovního světa, kde nemohou všichni vyhrávat, a tak se kolikrát dějí věci neuvěřitelné.

A k těm patří i před pár lety odvážný předpoklad, že by také v Tišnově došlo vůbec někdy k bitvě o body mezi AFK Tišnov a FC Kuřim. Nastávající střetnutí A mužstev nabídne zajímavou podívanou na celou řadu známých osobností. Poslední vystoupení v dresu AFK Tišnov slibuje Mercedes Petr Švancara. K dispozici trenéru Jiřímu Hajskému je dále nejlepší střelec minulého ročníku I. B třídy s třiatřiceti brankami Momo Mohamed Traoré! Následuje Petr Čoupek, Radim Bubeníček, Ladislav Hansl, Lukáš Panovský, Martin Chlup, Dominik Bartoš, Kevin Babička, Jakub Krejčíř, Vojta Juříček, Samuel Ayebeng, Diouf El Hadji, Karel Macháč, Tomáš Kyjovský, Tomáš Marvan, Tomáš Mičánek, Tomáš Pospíšil, Tomáš Sodomka a Tomáš Zdražil.

Základní sestavu doplní pět hráčů na lavičce. Těchto šestnáct aktérů bude čelit hostům z Kuřimi. Jejich trenér Ivo Peřina dopraví na Ostrovec i obávané střelce Františka Kuldana a Jana Jandu. Máme se tedy opravdu na co těšit, derby je derby! Proto i tímto vyslovuji zbožné přání, že právě 1. listopad 2015 bude ten veliký, doufejme, zdařilý sportovní fotbalový svátek na Ostrovci.

Další novinkou, vůbec první v podzimní části soutěží ročníku 2015/16, se týká předzápasu. Ten zajistí naši dorostenci hrající I. A třídu, soupeřem jim bude brněnský ČAFC. Na závěr ještě doplnění – hlavní zápas Tišnov vs. Kuřim začíná ve 14.00 a dorost Tišnov vs. ČAFC už v 11.45. Zda bude na derby rekordní návštěva, záleží i na Vás, sportovní přátelé! Mercedes a Momo spolu s dalšími aktéry a pořadateli srdečně zvou na letošní poslední domácí bitvu na moravském poli na Ostrovci!

Jaromír Pacek

Hlavním sponzorem webové verze pro Listopad 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: