XV. Bigbítová noc v Železném

XV. Bigbítová noc v Železném

Uplynul další rok a před námi je nový ročník již tradičního festivalu Bigbítová noc. Tentokrát je to už XV. ročník, což je vlastně malé půlkulaté výročí.  Dramaturgie tentokrát připravila nová jména, která se dosud na této pravidelné akci neobjevila. Z hlavního města Prahy přijede nekompromisní  rocker Martin Kraus se skupinou Krausberry, která už patří k zavedeným pojmům nejenom na pražské, ale i republikové scéně. Ota Baláž – je známý multiinstrumentalista a skladatel, který je podepsán pod řadou známých projektů a spoluprací s takovými jmény, jako je například Michal Pavlíček nebo Kamil Střihavka. Na Bigbítovou noc dorazí pod zavedeným názvem Ota Balage Band.

Jméno Robert Křesťan je dnes už legendární pojem, stejně tak jako kapela Druhá tráva. Pravda, toto uskupení se nepohybuje v bigbítových nebo rockových vodách, ale vybočení z této kategorie určitě nebude znamenat nějakou újmu. Naopak – bluegrass, který tato kapela vynikajícím způsobem interpretuje, často infiltruje do jiných žánrových pestrostí, například zajímavé zpracování skladeb legendy americké hudební scény – Boba Dylana.

Posledním účinkujícím je kapela Kern – prezentující stylové směřování hard and heavy. Kapela patří mezi legendy na brněnské potažmo jihomoravské hudební scéně. Prošla řadou personálních proměn, ale pořád je nabitá vitalitou a energií a její přítomnost potvrdí oprávněnost jejich prezentace na Bigbítové noci.

XV. Bigbítová noc se tradičně koná v Železném, v areálu Horka. Večer uvádí brněnský hudební publicista Petr Gratias. Začátek je v 18.00 hodin. Neseďte doma u televize a přijďte se pobavit na akci s živou hudbou, která v posledních dvou letech díky covidové karanténě víceméně skomírala. Organizátoři se těší na vaši četnou účast.

Petr Gratias

Další článek:
Předchozí článek: