Úspěchy a plány tišnovských neziskovek

Úspěchy a plány tišnovských neziskovek

Skupina tišnovských neziskovek vytrvává ve vzájemné spolupráci, sdílení zkušeností a hledání způsobů, jak z Tišnova udělat lepší místo k žití. Prostor jste dostali i vy, když jste na dřívějších Jarmarcích neziskovek hlasovali o projektech, které bychom společnými silami mohli zrealizovat.

Během června se chystáme vytvořit dvě malovaná hřiště. Oživíme nevyužité betonové plochy v místech, kde není možné instalovat např. houpačky. Herní prvky budou o něco důmyslnější než klasický skákací panák. Některé jste na posledním Jarmarku neziskovek měli možnost vyzkoušet. Zapotily se nejen vaše nohy, ale i mozkové závity. Prostřednictvím informačních kanálů města vám dáme vědět, kdy bude prostor uzavřen a odkdy ho budete moct začít využívat. Náš úplně první společný projekt – vratné kelímky – se k naší radosti dále rozvíjí. Po dvou letech pilotování se osvědčil, a tak jsme si troufli přihlásit ho do participativního rozpočtu. Projekt se zařadil mezi vítěze, a my se tak můžeme těšit, že letos na tišnovském koupališti už nebudou přetékat odpadkové koše plastovým odpadem. Město pořídí 1 500 ks půllitrových kelímků a 500 ks 0,3l kelímků na horké nápoje (hotcupy) i s víčkem. K tomu ještě myčku pro snadnější údržbu.

Navíc MAS Brána Vysočiny pořídí z dotace města Tišnova dalších 1 000 ks půllitrových kelímků a 300 ks hotcupů, které budou k zapůjčení na akce pořádané pro veřejnost společně s příruční myčkou (Spülboy). Máme radost, že v Tišnově postupně mizí jednorázové plasty z míst, kde nejsou nutné, a ochrana životního prostředí se tak naopak dostává do popředí.

Už nyní se těšíme na další Jarmark neziskovek, který se bude konat při Svatováclavských hodech 17.–18. září. Najdete nás na obvyklém místě na plácku pod radnicí. Připravujeme nápady na další zajímavé projekty. Rádi vám je představíme a budeme se těšit na váš názor.

Markéta Horáková Lazarová

Další článek:
Předchozí článek: