Tišnovské kulturní léto bude pestrobarevné

Tišnovské kulturní léto bude pestrobarevné

Léto v Tišnově ani letos nebude ochuzeno o pestrobarevnou nabídku kulturních akcí, kterou připravilo Městské kulturní středisko Tišnov napříč  svými středisky, stejně jako o nabídku dalších organizací napříč naším městem. Podobně jako vloni najdete v těchto novinách kompletní přehled akcí MěKS, stejně jako anotace k akcím dalších pořadatelů a přehledu KAM v Tišnově od všech, kteří své akce zapsali na tradiční webový portál. Plánování letošního léta bylo velmi specifické, protože jsme doufali, že již od samého začátku budeme moci rozpoutat zábavu v kulturním stánku pod  Klucaninou, tedy v areálu Letního kina Tišnov. Díky tomu, že jej bude možné začít užívat až od půlky prázdnin, nabídneme vám opět tradiční, ale i netradiční prostory, kde se můžete pobavit, a v žádném případě z našeho hledáčku nevypadla kultovní zahrádka U Palce, ba naopak.

Oslava hudby a gastronomie – miniGASTROfest
Netradiční začátek sezóny se odehraje v prostoru kolem, ale také uvnitř sídla MěKS. Nultý ročník této akce, která chce dát lidem ochutnat dobré  lokální pivo a stejně tak skvělé lokální potraviny, chceme otestovat v prostorách ulice Mlýnská a na zahradě a ve spodní části MěKS, za rok se s tímto projektem třeba potkáte již v areálu Letního kina. K dobré zábavě vám navíc budou hrát skvělí muzikanti z Ha-kapely, Old Horses a Panthenolu, takže na své si přijde každý.

Zábava pro všechny
Tišnovské kulturní léto nejsou jen mega koncerty, ale i akce, které chtějí potěšit své příznivce. Začneme tedy v Jamném v Hostinci u Vlachů, kde si rockeři vychutnají muzikanty z kapely Alband. Senioři jsou srdečně zváni na louku u Penzionu, kde jim opět zahraje skvělá cimbálová kapela Midnight Coffee Session. Zatančit si a vydovádět se můžou všichni milovníci Oldies na párty na koupališti. Pro všechny citlivé bytosti a dívky, ženy i dámy bude U Palce připraven koncert seskupení Vesna, který vás doslova unese.

Tři vrcholy sezóny
Summerfest u Palce
Summerfest obstará podvečerní až večerní akce napěchovaná třemi skvělými kapelami se známkami exotiky. Pražský objev s nepřehlédnutelným zpěvákem Vanua2, slovenská kráska s jedinečnými skladbami Zuzana Mikulcová a další slovenská pecka v podání Korben Dallas vás uvedou do transů, které v Tišnově ještě nebyly.

Letní kino Open s Bombarďákem, Szidi Tobias a Richardem Müllerem
V půli srpna se brány letního kina otevřou i hudební produkci. Nejdříve se od 15.00 hod. v přední části areálu naproti restauraci Na terase, kde bude
stát druhé pódium, objeví skupina Bombarďák, kterou milují naše děti a nejen ony. V tomto prostoru budou i atrakce pro děti a něco zajímavého na jídlo a pití. Tento program bude pro ty nejmladší i jejich rodiče zcela zdarma.

V 18.00 hod. se již rozezní tóny šansonu v novém amfiteátru a všechny diváky uhrane slovenská diva Szidi Tobias, která vám přinese naprosto nevšední hudební zážitek. Na Szidi naváže od 20.30 hod. její kamarád a kolega, jedna z nejvýraznějších osobností slovenské popmusic Richard Müller. Na tento dvojkoncert bude platit jedna jediná vstupenka, která je díky podpoře města za velmi příznivou cenu.

Jarek Nohavica
Jednoznačným vrcholem sezóny bude koncert Jarka Nohavici. Dvě hodiny chytrých písní, jdoucích k duši, srdci i smíchu se odehrají na velkém pódiu v novém amfiteátru letního kina. Koncert bude na sezení a bude mít doslova divadelní atmosféru.
Prostor před pódiem bude doplněn o další řady laviček a Jarkovi fanoušci se tak dostanou téměř na dosah svého idolu. Je důležité upozornit na to, že koncert není přístupný pro děti do 15 let a že do amfiteátru nebude povoleno vnášet alkoholické nápoje.

Farská zahrada plná zážitků
Hvězdné nebe nade mnou, mravní zákon ve mně
Třetím rokem se Farská zahrada promění v letní galerii pod širým nebem plným fotografií noční oblohy a reprodukce obrazů, v nichž noční nebe hraje výraznou roli. Výstavu doprovodí instalace básní Jana Skácela a socha „Rozvíjení“ Václava Kyselky zdobící spodní část zahrady. V zahradě najdete i oblíbenou šifrovačku od SVČ Inspiro. I tentokrát bude výstava propojena třemi komponovanými večery. Budou se vztahovat k vesmíru i k naší planetě a jejich spojujícím motivem bude „čistota“, ať již v podobě čistého nebe, čisté planety nebo čisté duše. Čistota je také tématem fotosoutěže vyhlášené Inspirem, která bude vyhodnocena na závěrečném večeru.

Pavel Hanák

Další článek:
Předchozí článek: