Co se děje na radnici aneb ze starostova zápisníku

Co se děje na radnici aneb ze starostova zápisníku

Dárek pro tišnovskou kulturu
Vánoce jsou sice ještě hodně daleko, ale už o prázdninách společně rozbalíme jeden mimořádně zajímavý dárek. Jedná se o rekonstruovaný amfiteátr letního kina. Stejně jako naše koupaliště, tak i celý areál tišnovského „letňáku“, který byl mimochodem před léty zralý na uzavření, prošel několika vývojovými etapami. Na rekonstrukci interiéru přilehlé budovy s hospůdkou Na terase a minipivovarem Květnice, vznik lukostřelnice a bezproblémové etablování lukostřelců, opravu zevnějšku budovy a terasy, vybudování venkovní učebny nyní navazuje rekonstrukce promítací kabiny,  hlediště a promítací plochy. Po dokončení díla a kolaudaci to budeme chtít s vámi náležitě oslavit, tak se těšme!

Troška ekologie
Koncem června slavnostně otevřeme RE-USE centrum na sběrném dvoře. Jedná se o zbrusu novou halu, kde bude možné odložit věci, které ještě najdou využití. Uleví se tím celému systému likvidace odpadů. Poté, co jsme na jaře zdarma vybavili domácnosti ve všech rodinných domech  nádobami na tříděný papír a plast a zavedli jsme svoz těchto komodit přímo od domů, se jedná o další krok k vylepšení systému nakládání s odpady.

Radnice je pro vás stále otevřená
Pokud vás něco trápí nebo vám není jasné, můžete nám napsat či zatelefonovat. Své názory, postřehy, doporučení nám často sdělujete osobně. Máte také možnost se k nám objednat prostřednictvím rezervačního systému v rámci vyhrazených úředních hodin. Skvěle funguje mobilní rozhlas, jehož prostřednictvím vám můžeme obratem přinášet důležité zprávy. V dubnu jsme pro vás spustili nový a přehlednější web města. To, co mají orgány  města projednávat a rozhodovat, na něm předem zveřejňujeme. V důležitých věcech se ptáme na váš názor prostřednictvím anket či dotazníků. Jsme tu pro vás a děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Co nového v dopravní infrastruktuře?
Ke konci se chýlí rekonstrukce páteřní komunikace na ulicích Riegrova a Černohorská, která začala po loňských prázdninách. Těší mne, že jsme omezení s tím spojená vydrželi. Platí, že do konce srpna by měla být zprovozněná ul. Černohorská a kruhový objezd. Následně se bude dokončovat křižovatka nad náměstím. Vše by mělo být hotovo do konce října. Ještě chvilku tedy buďme trpěliví. Díky za to!

SÚS JmK připravuje opravu povrchu krajské silnice od kruhového objezdu u benzinky do centra města, který již též není příliš reprezentativní.

A naše zorné pole není zaměřené jen na katastr města. Proto jsem rád podpořil představitele některých okolních obcí v jednání s krajským radním Jiřím Crhou zodpovědným za oblast dopravy. Předmětem osobního jednání, které se začátkem června uskutečnilo na krajském úřadě, byl stav komunikací postižených objízdnou trasou. Jednání se zúčastnil i ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje. Oba pánové také přijali mé pozvání do Tišnova. V pátek 1. července je seznámíme s peticí za odklon těžké nákladní dopravy z centra města a projednáme s nimi přímo v terénu několik záležitostí, které nás trápí.

Hotel Květnice by mohl opět ožít!
Studie rekonstrukce Hotelu Květnice je prvním předpokladem pro oprášení zašlé slávy jednoho z nejvýznamnějších objektů na tišnovském náměstí Míru. A tak hlásím – máme ji hotovou! Po ukončení dlouhodobého nájemního vztahu a bohužel opakovaně neúspěšném vypsání záměrů na provoz restaurace a hotelu je jasné, že bez rekonstrukce to nepůjde. Studii pana architekta Buriana se obsáhle věnuje část tohoto vydání TN. Mne těší, že se nám podařilo pro tuto věc oslovit právě tohoto významného architekta. Budova hotelu je pro nás srdeční záležitostí, a tak si jistě zaslouží tuto  mimořádnou pozornost. Byť situace v gastronomii není momentálně růžová, je třeba udělat vše pro zachování funkce tohoto objektu do budoucna.

A na závěr několik významných tišnovských výročí
Tišnovský fotbal oslavil 110 let od svého založení. I přes ne úplně ideální počasí dorazila spousta diváků. Fandili jsme mladým nadějím i starším pánům v jejich statečném boji proti staré gardě Zbrojovky Brno. Je fajn, že tišnovský fotbal dnes disponuje areálem, na který může být právem pyšný. O dva dny později proběhla sokolská akademie – oslava 130. výročí založení T. J. Sokol Tišnov. Tleskali jsme 375 cvičencům v téměř dvou desítkách vystoupení. Klobouk dolů před všemi! Rád jsem se též zúčastnil příjemných oslav 70. výročí založení ZŠ Smíškova. V září oslaví sto let od svého vzniku také tišnovský tenis.

Je milé, že se můžeme takto setkávat a slavit. Po měsících s rouškami a omezeními už to bylo potřeba.

Příjemné počtení v tomto vydání TN a přeji pohodové letní dny.

Jiří Dospíšil, starosta města

Další článek:
Předchozí článek: