Tvořivé večery v Inspiru

Tvořivé večery v Inspiru

Možná asi nevíte, že v Inspiru, tišnovském středisku volného času, tráví svůj volný čas i dospělí.

Od roku 2015 se každé úterý schází skupina místních zručných a velmi šikovných dam do kroužku „Tvořivý freestyle“. Kroužek je zaměřen na  rukodělné techniky všeho druhu: korálky, fimo, keramiku, plstění, pletení z pedigu, textilní techniky, malování na hedvábí, dekorace na Vánoce a Velikonoce… Co však získáváme navíc, je kolektivní terapie. Zažíváme tzv. flow, tedy stav plynutí, kdy jsme naprosto ponořeny v dané činnosti, jsme tvořivé, plně soustředěné, pracujeme s lehkostí.

Během skoro půlroční pauzy, kdy jsme se nemohly scházet, nám naše úterky chyběly. Doma si totiž čas najdeme hůř. Myslím, že i společné povídání a zasmání se je psychohygiena, zejména v této náročné době. A snad i naše výtvory občas potěší i jimi obdarované nebo teď před Vánoci klienty  penzionu Králova v Tišnově (CSS Tišnov), kterým nazdobíme stromeček ve společných prostorech.

Pozvánka na lednovou akci
Pokud nám mrazivý leden dopřeje vhodné podmínky, na tišnovském kluzišti chystáme pro malé i velké bruslaře 15. 1. 2022 nevšední Karneval na ledě plný zábavných stanovišť a soutěží! Aktuální informace sledujte na FB Inspira a našich webových stránkách www.svcinspiro.cz/akce/.

Lucie Brnková

Další článek:
Předchozí článek: