Tišnovská spižírna a úspěšný zkušební provoz

Tišnovská spižírna a úspěšný zkušební provoz

Do nového bezobalového obchodu Tišnovská spižírna jste měli možnost zvědavě nakouknout už od konce října minulého roku. První tři měsíce jsme fungovali v režimu zkušebního provozu, kdy jsme vás prosili o shovívavost k našim začátkům. Sbírali jsme zkušenosti a vaše podněty k sortimentu i provozu. Díky vám a dostatku času pro rozjezd unikátního konceptu bezobalové prodejny jako environmentálního sociálního podniku se nám podařilo zlepšit systém objednávek, zrychlit obsluhu, lépe předcházet plýtvání jídlem, rozšířit sortiment (jídla i drogerie) a obecně takříkajíc vychytat mouchy.

Vy jste se zase naučili nosit si k nám své vlastní nádoby, plánovat si nákup na týden dopředu a dělat si objednávky, zajímat se více o původ jídla ve vaší spíži a nechodit nakupovat v zavírací úterky. Těší nás, že si Tišnovská spižírna našla své zákazníky mezi všemi generacemi a vzrostl i zájem o členství ve spolku Hojnost, který prodejnu provozuje.

Podpora vzniku environmentálního sociálního podniku s prvky KPZ v Tišnově je spolufinancována Evropskou unií. Díky dotaci máme zásadní část prostředků k rozjezdu a budování bezobalové prodejny lokálních a biopotravin, testující a rozvíjející principy komunitou podporovaného zemědělství.
Více si o nás můžete přečíst na www.tisnovskaspizirna.cz. Těšíme

se na vaši příští návštěvu a nezapomeňte si vzít vlastní obal!

Markéta Horáková Lazarová

Další článek:
Předchozí článek: