Minitenis na krajském finále ve Znojmě

Minitenis na krajském finále ve Znojmě

Letošní tenisová sezóna byla z velké části ovlivněna pandemií Covid-19. Tenis však byl jeden z prvních sportů, které byly za určitých opatření povoleny, a tak se děti z SK Tenis Tišnov mohly připravovat na červnové zápasy družstev. Ti nejmenší, kteří hrají minitenis (6–7 let), se v zimní sezóně připravovali v hale SSK, kam se tenis z kapacitních důvodů vrátil po 15 letech. Jarní příprava probíhala už na Ostrovci a vzhledem k omezenému počtu hráčů na dvorci a dodržování odstupů měly děti upravený tréninkový režim. Vedení klubu však využilo situace a možnosti i dopoledních tréninků, kdy nechodily děti do školských zařízení a příprava tak probíhala po celý den. Jsme rádi, že všechno proběhlo za velké spokojenosti všech návštěvníků a že jsme mohli dětem dopřát v této nelehké době volný pohyb na vzduchu pod vedením kvalifikovaných trenérů.

A teď se vrátíme k těm nejmenším. Letošní minitenisové družstvo se začalo rýsovat už v zimní sezóně. Na trénincích bylo vidět, že se sešly šikovné děti, které tenis opravdu baví a věnují mu čas nejen na tréninku. Na jaře se pak utvořil tréninkový plán, který byl zaměřen na přípravu minitenistů na družstva a případné krajské finále. Tento plán se zdařil dokonale. Družstvo bez jediného zaváhání obsadilo 1. místo ve své skupině, když ve všech utkáních zvítězilo a se skóre 46/2 na zápasy si zajistilo postup na krajské finále ve Znojmě. Tento poměr zápasů se na krajském finále stal velice důležitý, protože se tak družstvo z Tišnova stalo druhým nasazeným týmem mezi 12 finálovými účastníky. Z předkola na SK TT postoupilo družstvo D&M Tennis Academy z Brna. Tišnov zvítězil 7/1. V semifinále Tišnov narazil na domácí družstvo TK Znojmo a byl to velice vyrovnaný a napínavý zápas. Tišnovští však po velkém boji zvítězili 6/2 a zajistili si tak postup do finále proti TK Agrofert Prostějov. Za tým Prostějova dokonce nastoupila i hráčka z Tišnova, která se připravuje pod vedením trenérů střídavě v Tišnově i Prostějově. Na Prostějov náš tým bohužel nestačil a prohrál 8/0.

Zhodnocení celého krajského finále zní takto: Tišnov byl ve finále a získal neuvěřitelné 2. místo. Finálové utkání hrálo deset dětí a z toho bylo pět z Tišnova (Emily Bukalová, Daniel Sláma, Vojtěch Tobiasz, Sophia Schulz a Charlotte Musilová, která nastoupila za Prostějov). V kategorii minitenisu je 2. místo pro SK Tenis Tišnov obrovský úspěch. Minitenis se v rámci Českého tenisového svazu hraje již 15 let a za celou dobu se klubu podobný úspěch nepovedl. Přejeme dětem, aby se jim tak dařilo i nadále.

Za přípravou dětí stojí tým trenérů: Zdeněk Kunický, Kamila Prudká, Kamila Goldmanová, Dominik Kučera, Filip Křipský, Dominik Zachoval, Libuše Čermáková, Ludmila Vojtová, Tomáš Stříteský, Daniel Kučera a Jan Robiček. Děkujeme také našemu největšímu partnerovi, kterým je MĚSTO TIŠNOV. Dále klub podporují Jihomoravský kraj a MŠMT.

Zdeněk Kunický

Další článek:
Předchozí článek: