Nejlepší fotbalisty má ZŠ Nedvědice

Nejlepší fotbalisty má ZŠ Nedvědice

Mistrovský úspěch žáků na okresním turnaji v minifotbalu

Mladí fotbalisté ze ZŠ Nedvědice dosáhli překvapivého a skvělého úspěchu. V kategorii do 9. tříd zvítězili na turnaji v minifotbalu (5+1) 24. 9. v Tišnově, odkud postoupili do okresního kola do Želešic, kde 2. 10. opět nenašli přemožitele. Prvním místem na okresním turnaji si tak vybojovali postup mezi nejlepší školy v Jihomoravském kraji a na jaře budou reprezentovat okres Brno-venkov.
V okrskovém kole mužstev základních škol z Tišnovska překonali všechny tišnovské favority. Zvítězili nad ZŠ 28. října 1:0, nad Gymnáziem 3:2, se ZŠ Lomnice remizovali 0:0 a v rozhodujícím utkání porazili ZŠ Smíškova 2:0.  Výsledkem bylo nečekané první místo a postup mezi nejlepší okresní týmy.
Do okresního finále postoupilo šest vítězů okrskových kol a pořadatelský tým ze Želešic. Náš tým před začátkem turnaje rozhodně nepatřil mezi favority, obzvlášť když byl nalosován do čtyřčlenné skupiny se silnými Ivančicemi a Židlochovicemi. Ve skupině se však prezentujeme skvělými výkony a překvapujeme soupeře výhrami 2:0 nad Střelicemi, remízou 0:0 s Židlochovicemi a výhrou 1:0 nad Ivančicemi.
V utkání o postup do finále potkáváme domácí tým z Želešic. Na soupeře si věříme, protože naše skupina se ukázala jako obtížnější. V zápase diktujeme tempo hry, máme šance a hlavně Šimona Kroupu, který dvě šance proměňuje v gól. Díky zodpovědnému výkonu celého mužstva vítězíme 2:0 a jsme ve finále!
Finálovým soupeřem je podle očekávání družstvo z Ivančic. Dobře známý favorit touží po odplatě nečekané prohry ze skupiny a už se těší na postup do krajského finále. Proti stojí nadšení bojovníci ze ZŠ Nedvědice a jejich velká touha po historickém úspěchu. Pokud chceme uspět, musíme předvést výkon na hranici svých možností.
Zápas se hraje ve vysokém tempu a má velkou kvalitu, ale až do závěrečného hvizdu se skóre nemění a o konečném výsledku musí rozhodnout penalty. Celý turnaj jsme odehráli, díky brankáři Pavlu Hanáčkovi a bojovnosti celého týmu, bez obdržené branky v normální hrací době, přesto celkového vítěze určí až penaltový rozstřel.
Při penaltách v úvodu prohráváme, ale závěrečné drama nakonec otáčíme v náš prospěch. Radek Pokorný poslední kop proměňuje a spouští gejzír radosti nás všech, kteří na sebe naskáčeme na jednu velkou hromadu šťastlivců!
Tým ZŠ Nedvědice vítězí a postupuje mezi nejlepší týmy v celém Jihomoravském kraji! Vynikající týmový výkon nedvědických, doubravnických a věžeňských kluků ze ZŠ Nedvědice přinesl historický úspěch.

Sestava vítězů:
Brankář: Pavel Hanáček
Obránci: Jakub Crhák, Lukáš Kožík, Radek Pokorný, Radim Šikula
Záložníci a útočníci: Filip Halvoník, Vladimír Jambor, Vojtěch Jedlička (kapitán), Šimon Kroupa, Ladislav Kučírek, Patrik Šibor

Ondřej Smutný

Další článek:
Předchozí článek: