3× Mistry republiky a 1× Mistry Německa

3× Mistry republiky a 1× Mistry Německa

Závodníci tišnovského týmu potvrdili v posledním závodu seriálu Mistrovství ČR Offroad Maratonu v Ředhošti svou dominanci a po Radomíru Benešovi, vítězi třídy Pohár čtyřkolky 4×4 nad 500 ccm, si pojistili svá první místa Adam Bezděk – mistr quad 4×4 a Tomáš Valenta – Pohár čtyřkolky do 500 ccm. Navíc ve stejné třídě jako Valenta obsadil druhé místo jeho týmový kolega Libor Valerián a tyto jezdce s pódiovým umístěním ještě
doplnil na třetím místě třídy mistr sport quad 4×2 Michal Vágner. Ze sedmi jezdců tak v domácím mistrovství získalo pět závodníků pódiové umístění. Adam Bezděk se navíc stal mistrem Německa v Cross country seriálu GCC Meisterschaft ve třídě Quad 4×4 a prokázal tak, že patří k evropské špičce.
Další jezdci týmu Jan Suchomel (Pohár čtyřkolky do 500 ccm) a Radek Šikula (Pohár čtyřkolky 4×4 nad 500 ccm) skončili ve svých třídách na 6. místech a u obou závodníků se na tomto umístění podepsalo zranění, které v sezoně utrpěli. Zejména u Radka Šikuly (loňský mistr třídy do 500 ccm) předčasné odstoupení z domácího seriálu bylo nepříjemné, protože až do září si držel druhé místo v celkovém pořadí, hned za svým týmovým kolegou Radomírem Benešem.
Nutno dodat, že tým Čtyřkolky Tišnov v sezoně 2019 jako správný patriot spojil své síly s Pivovarem Tišnov a jeho logo nesli jezdci týmu hrdě na svých hrudích a reprezentovali tak Tišnovské pivo na domácích i zahraničních kolbištích. Poděkovat však musím i ostatním sponzorům, bez nichž by  úspěchy našeho týmu v sezóně 2019 nebyly možné: Repelent Predátor, Olbena, Hotelový med, BCE dovozce čtyřkolek Can-am, Tradepro, Galaxy4bike, Maziva-kapaliny, Printo, Belicar servis čtyřkolek, Kominictví Mančík, Řeznictví u Švandů.

Karel Volavý, za Čtyřkolky Tišnov racing team z.s.

Další článek:
Předchozí článek: