CSS Tišnov: Senioři si projdou vilu Tugendhat

CSS Tišnov: Senioři si projdou vilu Tugendhat

Poslechový pořad Písničky ze starých časů
Centrum sociálních služeb Tišnov a deTOX vás zve na cyklus poslechových pořadů Ze starých časů, které připravuje a komentuje pan Ing. Václav Seyfert. Přijďte se zaposlouchat:
středa 13. března – Sportovní odpoledne
středa 10. dubna – Zvoní…
středa 22. května – Zvláštní zoologická zahrada
Sejdeme se v knihovně CSS Tišnov, začátek vždy v 15 hodin.
Vstupné dobrovolné.

Pravidelné aktivity
Cvičení: pondělí, středa, pátek 8–9 hodin
Harmonizační cvičení: středa 15.30–16.30 hodin
Procvičování paměti: úterý 8.30–9.30 hodin, od 9.30 zpívání
Procházky: čtvrtek od 13 hodin (v případě, že není jiná akce či výlet)
Tvořivé dílny: pátek 13–15 hodin
Knihovna: pondělí, pátek 10–12 hodin.
Všechny činnosti jsou určeny pro seniory z Tišnova a okolí (nejen z DPS).

Termíny plavání ve Wellness Kuřim
Březen 6. 3. 2019 (první středa v měsíci)
20. 3. 2019 (třetí středa v měsíci)
Duben 3. 4. 2019 (první středa v měsíci)
17. 4. 2019 (třetí středa v měsíci)
Květen 1. 5. 2019 (první středa v měsíci)
15. 5. 2019 (třetí středa v měsíci)
Odjezd od Podhorácké restaurace je v 11.45 hodin. Doprava a vstupné: 110 Kč. Přihlašování a bližší informace: Ing. Petra Tomšíková, mob. 730 193 325, Marta Špirková, mob. 773 590 274 nebo osobně v knihovně CSS Tišnov, Králova 1742. V případě nízkého počtu účastníků se v daném termínu nepojede.

Maškarní puntíkovaná zábava
Zveme na maškarní zábavu plnou puntíků, která se uskuteční ve čtvrtek 28. února ve 14 hodin v jídelně DPS Králova, k tanci a poslechu zahrají manželé Maškovi. Máte doma puntíkované šaty ještě z tanečních? Šátek na krk, stejný jako měl Ferda Mravenec? Halenku samé kolečko? Vytáhněte tyto kousky ze skříně a přijďte se v nich pobavit na maškarní zábavu. Vítány jsou i jiné masky. Občerstvení zajištěno. Vstupné dobrovolné.
Upozorňujeme účastníky, že akce bude fotografována. Vybrané fotografie budou zveřejněny na webových stránkách Centra sociálních služeb Tišnov, v části Fotogalerie, případně v Tišnovských novinách nebo v novinách Tišnovsko-Kuřimsko.

Zájezd do vily Tugendhat v Brně
Centrum sociálních služeb Tišnov pořádá exkurzi do vily Tugendhat v Brně, a to v úterý 5. března (odjezd autobusu od Podhorácké restaurace v 11.45 hodin). Vila Tugendhat v Brně je ojedinělým funkcionalistickým dílem německého architekta Ludwiga Miese van der Rohe, v roce 2001 byla vila Tugendhat zapsána do seznamu světového dědictví UNESCO. Společně projdeme rozšířený okruh, který zahrnuje 3. nadzemní podlaží, tzv. ložnicové patro, které se skládá z horní terasy, vstupní haly, rodičovské sekce a dětské sekce), 2. nadzemní podlaží, tj. hlavní obytný prostor, přípravna a kuchyně, 1. nadzemní podlaží, tzv. technické patro (strojovna vzduchotechniky, kotelna, strojovna pro elektrické spouštění oken, prádelna, fotokomora, trezor na kožichy). Délka prohlídky cca 90 minut. Při zpáteční cestě je plánována zastávka v restauraci na oběd (večeři). Cena: 370 Kč (vstupenka + doprava). Bližší informace: kulturní pracovnice Ing. Petra Tomšíková, mob. 730 193 325. Akce je již plně obsazena a není proto možné se v tomto termínu přihlásit. Pro velký zájem je tento zájezd plánován v druhé polovině roku 2019.

MDŽ – slavnostní koncert v CSS
Zveme Vás na koncert při oslavě Mezinárodního dne žen, který se koná ve čtvrtek 7. března ve 14 hodin v jídelně DPS Králova. Účinkují: František Kratochvíl – klavír, Věra Bakalová – alt, recitace, Marie Sedláčková – soprán, Eva Škodová – housle. Vstupné dobrovolné.
Upozorňujeme účastníky, že akce bude fotografována. Vybrané fotografie budou zveřejněny na webových stránkách Centra sociálních služeb Tišnov, v části Fotogalerie, případně v Tišnovských novinách nebo v novinách Tišnovsko-Kuřimsko.

Nejen za bledulemi – procházka přírodními rezervacemi
Centrum sociálních služeb Tišnov vás zve v úterý 19. března na zájezd do přírodních rezervací – PR Údolí Chlébského potoka a PR Ploník. Nechte se očarovat koberci bílých květů a chráněnou přírodou Sýkořské hornatiny na Tišnovsku. Při zpáteční cestě je plánována zastávka v restauraci na oběd. Odjezd autobusu od hlavního vchodu CSS Tišnov je v 9 hodin. Předpokládaný návrat mezi 14.–15. hodinou. Cena: 170 Kč (doprava autobusem). Přihlašování a bližší informace: kulturní pracovnice Ing. Petra Tomšíková, mob. 730 193 325.

Rodokmen aneb „Znáte svůj rod a svoje předky?“
Zajímá Vás, jak se o svých předcích dozvědět, jak začít, kde hledat a co všechno k tomu budete potřebovat? Pokud ano, dozvíte se to na přednášce Ing. Jana Kosa, člena Moravské genealogické a heraldické společnosti a kronikáře tišnovské farnosti, ve čtvrtek 21. března od 14 hodin v knihovně DPS Králova. Vstupné dobrovolné.

Punkevní jeskyně Moravského krasu
Centrum sociálních služeb Tišnov vás zve na zájezd do Punkevních jeskyní Moravského krasu ve čtvrtek 4. dubna. Odjezd autobusu od Podhorácké restaurace v 8.30 hodin. Cena: 490 Kč. V ceně zájezdu je doprava, vstupenka do jeskyní, silniční vláček a lanovka. Silničním vláčkem se příjemně přesuneme až před vchod Punkevní jeskyně. Uvnitř budeme procházet mohutnými dómy a chodbami s krápníkovou výzdobou, tzv. Suchou částí jeskyně, na dno propasti Macochy. Po prohlídce Macochy bude následovat projížďka na motorových člunech po podzemní říčce Punkvě. Součástí plavby bude krátká prohlídka Masarykova dómu, nejkrásnější prostory Punkevních jeskyní. Doba prohlídky: cca 60 minut, délka trasy: 800 metrů, délka vodní plavby: 450 metrů. Nebude chybět jízda lanovou dráhou, která vede od Punkevních jeskyní na Horní můstek propasti Macochy. Zpět k autobusu (parkoviště Skalní mlýn) se svezeme opět silničním vláčkem. Při zpáteční cestě je plánována zastávka v restauraci na oběd. Předpokládaný návrat v cca 15.30 hodin. Přihlašování a bližší informace: kulturní pracovnice Ing. Petra Tomšíková, mob. 730 193 325. Počet možných účastníků je omezen na max. 25.

Velikonoční výstava
Centrum sociálních služeb Tišnov vás zve na prodejní velikonoční výstavu, která se koná v úterý 16. dubna od 9.00 do 16.00 hodin v prostorách DPS Králova. Vstupné dobrovolné. Velikonoce na zámku Lysice Centrum sociálních služeb Tišnov vás zve ve čtvrtek 18. dubna na zájezd do zámku Lysice, ve kterém se uskuteční tradiční výstava „Jaro na zámku“, díky které zámecké komnaty a sály doslova rozkvetou velkým velikonočním a jarním květinovým aranžmá.  V předzámčí zámku čeká pro zájemce zámecká kavárna a k individuální prohlídce i zámecká zahrada. Odjezd autobusu od Podhorácké restaurace je v 9 hodin. Cena: 270 Kč (doprava + vstup do zámku a zahrady + výstava). Předpokládaný návrat do 15 hodin. Přihlašování a bližší informace: kulturní pracovnice Ing. Petra Tomšíková, mob. 730 193 325.

Flora Olomouc 2019, jarní etapa
40. ročník mezinárodní květinové a zahradnické výstavy Centrum sociálních služeb Tišnov vás zve na zájezd proslulé květinové výstavy Flora Olomouc, a to ve čtvrtek 25. dubna. Odjezd autobusu od Podhorácké restaurace je v 8 hodin. Cena: 230 Kč (cena za dopravu). Vstup si hradí každý sám na místě (dospělí: 150 Kč, důchodci: 80 Kč, ZTP a ZTP/P: 60 Kč). Výstavu doplní vyhledávané jarní zahradnické trhy s pestrou nabídkou květin, rostlinného materiálu, zahradnických pomůcek a hobby potřeb, dále veletrh zahradní mechanizace. Při zpáteční cestě je plánována zastávka v restauraci na pozdní oběd (večeři). Předpokládaný návrat do 18 hodin. Přihlašování a bližší informace: kulturní pracovnice Ing. Petra Tomšíková, mob. 730 193 325.

Petra Tomšíková, kulturní pracovnice

ilustrační foto

Další článek:
Předchozí článek: