Předškoláci a výuka v Deblíně

Předškoláci a výuka v Deblíně

Základní škola a Mateřská škola Deblín pořádá každoročně adaptační kurz pro předškoláky a jejich rodiče. Každý měsíc proběhne jedno setkání, kde se děti a rodiče mají možnost seznámit se školním prostředím a pedagogy naší školy. První proběhlo ve středu 9. ledna, naši osmáci doprovázeli děti při cvičení na stanovištích v tělocvičně. Ve středu 6. února v 16 hodin se těšíme na děti na dalším setkání s názvem „Knížka je náš kamarád“. Také zveme všechny předškoláky a rodiče dne 21. února na Den školáka, nakouknout na výuku do tříd a zažít si školu plnou dětí. Výuka bude otevřená od 8.25 do 12 hodin. Do školy můžete i kdykoli jindy po předchozí domluvě na tel. 731 106 566.

Zápis do naší školy bude probíhat 3. a 4. dubna. Děti pracují na prvním stupni plně v programu Začít spolu (Step by step), jsou hodnocené slovně, učí se spolupracovat, sociálním kompetencím a také sebehodnotit svoji práci. Snažíme se je vést k odpovědnosti za svoje učení. Také žáci druhého stupně přemýšlejí o svém vzdělávání, zakládají si do svých portfolií svoje sebehodnocení a další inspirace hlavně pro seznamování se s různými profesemi a pro rozmýšlení dalšího svého směřování po základní škole. K pokrokům dětí se vyjadřují na „rodičáku“ všechny tři strany, protože probíhá ve složení učitel, rodič a dítě. Těší mě, že se nám ve škole daří naplňovat naše vize a představy o vzdělávání.
Cílem je samozřejmě deváťák připravený na další vzdělávání, nejlépe celoživotní. V dnešní době opravdu nevíme, co vše budou naše děti dělat a čemu všemu se budou učit.
Potřebují odborné znalosti, hlavně matematiky, rodného jazyka, nutně i cizího jazyka, a především mnoho dalších kompetencí.

Iveta Kosová, ředitelka školy

 

Další článek:
Předchozí článek: