Šerkovického koulení se zúčastnilo 46 soutěžních dvojic

Šerkovického koulení se zúčastnilo 46 soutěžních dvojic

V neděli 16. září se uskutečnil tradiční turnaj dvojic pro děti i dospělé v pétanque „Šerkovické koulení“ v příjemném prostředí sportovního areálu v Šerkovicích.

Co jiného si mohou pořadatelé již 23. turnaje od roku 2007 přát? Dostatečný počet soutěžících párů a přízeň počasí. Obě přání se splnila: turnaje se zúčastnilo 46 soutěžících dvojic – 36 párů dospělých a 10 párů dětí. Příjemné počasí nedělního odpoledne dovolilo odehrát plánovaná kompletní čtyři kola turnaje, celkem 92 zápasů.

Ve čtyřkolovém petanquovém klání 1.- 3. místo v kategorii dětí obsadily dvojice ze Šerkovic/Tišnova. Bez prohry zvítězili Lukáš Krejčiřík s Martinem Říhou před dvojicemi Elena Bočková a Emma Šafaříková a David a Lucka Tesařovi.

V kategorii dospělých prošly turnajem bez jediné porážky první dvě dvojice: vítězná šerkovická Libor Kubíček a Pavel Ziegler a druhá Pavel Kuman a Vladimír Matuška z Řečkovic. Tišnovští David Olbort a René Oulehla obsadili 3. místo.

Konečné celkové výsledky dospělých:

  1. Libor Kubíček a Pavel Ziegler (Šerkovice)
  2. Pavel Kuman a Vladimír Matuška (Řečkovice)
  3. David Olbort a René Oulehla (Tišnov)
  4. Franjo Kvítek a Tomáš Olbort (Brno)
  5. Irena a Radim Čechovi (Šerkovice)
  6. Aleš Tesař a Jan Vaščák (Šerkovice/Lomnice)

 

Kategorie dětí – konečné pořadí:

  1. Lukáš Krejčiřík a Martin Říha (Šerkovice)
  2. Elena Bočková a Emm Šafaříková (Šerkovice/Tišnov)
  3. David a Lucka Tesařovi (Šerkovice)
  4. Klára Šafaříková a Silvie Tesařová (Tišnov)
  5. Eva Konečná a Robin Čech (Brno, Šerkovice)
  6. Eliška Hřebíčková a Tomáš Kupka (Železné)

 

Věcné ceny pro všechny a medaile se symboly pétanque soutěžícím věnovala Obec Šerkovice a další sponzoři, jmenovitě Ing. Dana Buterinová – Vinotéka, Montáže staveb – Květoslav Tesař, Josef Strnad – výroba bramborových lupínků, STYLE SPORT – Renata Zámečníková, EKOPALIVA VÍT –  Libor Vít, Iva Tesařová – Zdraví a krása, poradenství /LR, Reakce s.r.o, PILA KUPKA s.r.o., MONTENERGO BRNO s.r.o., Petr Bárta – stavební práce, Vojta Tauš / PROFIFLEX s.r.o. Kuřim, Martin Boček / ELEKTROBOCK CZ s.r.o. Kuřim, Pavel Novák a Ivanka, babička Jarka…).

Zájemci o tuto zajímavou hru se v Šerkovicích setkají příští rok v již tradičních termínech – v červnu a září. Více o veškerém petanquovém dění v Tišnově a Šerkovicích na www.repete-tisnov.webnode.cz.

za pořadatele Miroslav Randuch

Foto: Pavel Ziegler

 

Další článek:
Předchozí článek: