Vše nejlepší k 30. narozeninám 1. Brďo Tišnov Gingo!

Vše nejlepší k 30. narozeninám 1. Brďo Tišnov Gingo!

Tak jsme dnes s dětmi zbourali tábor, který jsme před měsícem postavili. Z ničeho na zelené louce vzniklo městečko, kde děti zažily úžasné tři týdny. Stejně jako každý rok jsme se tam potkali s kamarády a příjemnou partou lidí. Byli tam Zula a Sek, kteří Brďo založili, Alfík s Ahem, Veverka a Monty, kteří náčelnickou štafetu postupně přebírali a Nelson, který vede oddíl dnes.

Byli tam i minulí a současní vedoucí, kteří vedou oddíl celý rok. A každý měsíc nám rodičům darují volný víkend, když s dětmi vyrazí na výpravu. Je až neuvěřitelné, kolik svého volného času vedoucí a instruktoři Brďu zadarmo věnují. Každý týden jsou tři schůzky včetně malých Brďátek plus rada vedoucích. Každý měsíc jednodenní až třídenní výprava, v době dovolených třítýdenní tábor. To všechno je perfektně připravené.

Nemůžeme nikdy být dost vděčni za to, jak Brďo umožňuje našim dětem růst. S radostí odjedou na třítýdenní tábor, kde si sami vaří, uklízí, vozí vodu, a to bez mobilů, elektřiny, počítačů, televize… Místo toho hrají úžasné hry v přírodě a na konci tábora se jenom těžko loučí. Naše Brďo je výjimečné v tom, že se v něm děti cítí jako v rodině. Nikdo si nemusí na nic hrát, nemusí se přetvařovat a nemusí se bát dělat chyby. Učí se spolupracovat dohromady holky i kluci, malí i velcí a každý ze sebe dává to nejlepší.

Všichni cítíme, jak moc se Brďo na našich dětech podepsalo. Příkladů by bylo hodně. Někdy jsou změny pozvolné, jindy velké a rychlé. Bez rodičů jsou samostatné, zodpovědné, ohleduplné vůči ostatním, dobře fungují v kolektivu. Zkrátka, jsou věci, které v rodině nejdou odžít, a které rozhodně nejdou koupit. Zážitky a zkušenosti na celý život, které dětem nikdo nevezme. V tom je Brďo nenahraditelné a my mu za to srdečně děkujeme.

Závěrem speciálně děkujeme Montymu a Veverce, za jejichž vlády naše děti do oddílu nastoupily.

Rukou společnou všechno nejlepší a hodně úspěchů do další činnosti přejí spokojení rodiče Křehlíkovi, Nečasovi, Vrankovi.

Michaela Nečasová

foto ilustrační

Další článek:
Předchozí článek: