Sportovní úspěchy studentů Gymnázia v Tišnově v roce 2017

Sportovní úspěchy studentů Gymnázia v Tišnově v roce 2017

Studenti nižšího i vyššího Gymnázia v Tišnově se v loňském roce zúčastnili celé řady okresních i krajských sportovních soutěží pořádaných Asociací školních sportovních klubů, kam patří i sportovní klub naší školy, na jehož činnost přispívá svou dotací i město Tišnov. Mezi nejvýraznější úspěchy patří účast v krajských soutěžích ve florbalu, basketbalu a stolním tenise středních škol.

Družstvo našich florbalistek postoupilo z okresního kola v Ivančicích do krajského finále, které se konalo 9. března 2017 v Brně bez ztráty jediného bodu. V náročných zápasech předvedly skvělé výkony, obrovskou bojovnost a výbornou týmovou spolupráci. Ve finále však bohužel nestačily na družstvo Gymnázia Třebíče, a skončily tak na druhém místě.

Na druhé místo v Jihomoravském kraji se probojovalo i družstvo našich basketbalistek, které zvítězily v základní skupině tří škol, ale ve finále podlehly děvčatům Gymnázia Slovanské náměstí.

Nejlépe se umístili stolní tenisté Rudolf Cvrkal, Tadeáš Cebák a Jan Sova, studenti vyššího gymnázia, kteří se zúčastnili 17. října 2017 soutěže ve stolním tenise středních škol. Vítězstvím v okresním kole v Rajhradě se probojovali do krajského finále, které se konalo 8. listopadu 2017 za účasti pěti družstev v Hodoníně. Ve finále se utkali s hráči Gymnázia Znojma a vybojovali první místo. Tímto se řadí mezi nejlepší stolní tenisty Jihomoravského kraje. Bohužel krajským kolem tato soutěž skončila a naši studenti tak nemohli postoupit do republikového finále.

Jana Wágnerová

Foto: Daniel Pyšný

Další článek:
Předchozí článek: