Sokol Karate Tišnov

Sokol Karate Tišnov

Tišnovští karatisté vstoupili úspěšně do nové sezony. Hlavním předpokladem úspěchu je vždy poctivá příprava. V období prázdnin jsme se zaměřili na rozvoj síly, výbušnosti, rychlosti i vytrvalosti. Tradičně k tomu přispělo pětidenní soustředění na Prudké, kterého se zúčastnilo dvacet karatistů. Od začátku září příprava směřovala na vlastní cvičení technik karate a nácvik zápasů. Shodou okolností došlo k tomu, že se dva turnaje, kterých jsme se chtěli zúčastnit, konaly v jeden den, a to 30. září. Museli jsme tedy rozdělit své síly. Žáci a žákyně se zúčastnili 2. kola Krajského poháru karate ČSKe a dorostenci, junioři a senioři odjeli na tradiční turnaj Shotokan cup ve Vamberku. I tak jsme dosáhli dobrých výsledků. Ž. Konvalinová obsadila ve své kategorii žákyň 1. místo a T. Matulka v mladších žácích 1. a 2. místo. Také ve Vamberku se dařilo. M. Sáblík v soutěži kata junioři získal 1. místo, Š. Řezníček v kata muži 3. místo a S. Medunová v kumite dorostenky 2. místo. Na zkvalitnění cvičení se projevila účast trenérů na seminářích s japonskými mistry karate SKIF N. Kanazawou a M. Murakamim. Poslední víkend v říjnu bude zase nabitý, protože nás 28. října čeká 3. kolo Krajského poháru v karate ČSKe a 29. října Národní pohár karate SKIF. Obě soutěže se budou konat v Brně, takže počítáme se značnou účastí našich karatistů.

V měsíci listopadu se trenéři zúčastní třídenního školení akreditovaného Českým svazem karate, kde jistě načerpají nové informace. Situace v karate se v poslední době rapidně kvalitativně zlepšuje, protože bude olympijským sportem na LOH v Tokiu v roce 2020. Pokud chceme zachytit nové trendy v přípravě a rozhodování, musíme se zúčastňovat školení trenérů, ale i rozhodčích.

Určitě je třeba zmínit skutečnost, že koncem září proběhl nábor nových členů, kterého se zúčastnilo přes dvacet zájemců o tento sport.

Více se o činnosti našeho oddílu můžete dozvědět na webu http://sokolkaratetisnov.xf.cz.

Petr Jůza

 

Další článek:
Předchozí článek: