Výstava o železnici v Tišnově

Výstava o železnici v Tišnově

V letošním roce uplyne již padesát let od zahájení elektrického provozu na trati Havlíčkův Brod – Brno. Toto výročí široké veřejnosti připomene výstava v Muzeu města Tišnova s názvem Jízdenky, prosím s podtitulem Padesát let elektrických vlaků v Tišnově, která se bude konat od soboty 5. listopadu 2016 do neděle 22. ledna 2017. Výstava vedle elektrické trakce ukáže i vývoj železnice v Tišnově a okolí a nebude chybět ani modelové kolejiště, po kterém budou po celou dobu výstavy jezdit vláčky. Souběžně s výstavou proběhnou i doprovodné akce, např. odborné přednášky (Parní lokomotivy a Tišnov 8. listopadu v 17 h) nebo soutěže a dílny pro děti.
V sobotu 5. listopadu 2016 od 10 do 16 hodin se uskuteční na nádraží v Tišnově výstava železniční techniky. Vedle elektrických lokomotiv se zde veřejnosti představí i kolejová technika železničních energetiků, např. montážní vůz trakčního vedení. Pozornosti jistě neujde ani parní lokomotiva, která bude jezdit po tišnovském nádraží a zájemcům umožní svezení na stanovišti strojvedoucího. Vstup na výstavu a projížďky bude od parkoviště směr Předklášteří.
Během soboty budou v muzeu v rámci zahájení výstavy probíhat také komentované prohlídky. Otevírací doba v muzeu: středa až neděle od 10 do 17 hod.
Muzeum města Tišnova ve spolupráci se SŽDC, s. o., JICOM s r. o., Českými drahami, a. s., ČD Cargo, a. s., KPKV Brno a firmou Ing. Jiří Kotas Vás srdečně zvou k objevování tajemství světa železnic.

Jiří Kotrman, Blanka Křížová
Foto: Milan Sáblík

Další článek:
Předchozí článek: