Šerkovický pétanque, září 2016

Šerkovický pétanque, září 2016

V neděli 18. září se uskutečnil otevřený turnaj dvojic pro děti i dospělé v pétanque Šerkovické koulení – Loučení s prázdninami v příjemném prostředí sportovního areálu v Šerkovicích. Co jiného si mohou pořadatelé jubilejního, již dvacátého turnaje od roku 2007 přát? Dostatečný počet soutěžících párů a přízeň počasí. Obě přání se splnila: turnaje se zúčastnilo rekordních padesát soutěžících dvojic, a to třicet osm párů dospělých a dvanáct párů dětí. Nedělní odpolední příjemné počasí dovolilo odehrát plánovaná kompletní čtyři kola turnaje, celkem sto zápasů.

Ve čtyřkolovém pétanquovém klání první místo v kategorii dětí získala dvojice Štěpán Šimánek a Roman Dolíhal ze Šerkovic před dvojicemi z Brna: David Hanák a Petr Bejšovec, Gabriela Štrublová a Josef Pacula.
V kategorii dospělých prošly turnajem bez jediné porážky první tři dvojice: brněnské Gabriela Krupicová a Petr Juráň, Franjo Kvítek a Tomáš Olbort a šerkovická dvojice Klára a Táňa Kubíčkovy.
Konečné celkové výsledky dospělých:
1. Gabriela Krupicová a Petr Juráň (Brno)
2. Franjo Kvítek a Tomáš Olbort (Brno)
3. Klára a Táňa Kubíčkovy (Šerkovice)
4. Jakub Cimala a Zdeněk Handl (Brno)
5. Aleš Eichmeier a Petr Giacintov (Šerkovice)
6.–8. Lukáš Herman a Pavel Ziegler, Radek Smolík a Zdeněk Smolík, Jakub Bahenský a Monika Vlachová
Konečné pořadí v kategorii dětí:
1. Roman Dolíhal a Štěpán Šimánek (Šerkovice)
2. David Hanák a Petr Bejšovec (Brno)
3. Gabriela Štrublová a Josef Pacula (Brno)
4. Boris Šindelář a Míša Krylová (Brno, Šerkovice)
5. Jan Botek a Vítek Cimala (Brno)
6. Jan Smolík a Martin Bobek (Brno…)

Turnaje v Šerkovicích završily prvních deset let a staly se vyhledávanou příležitostí k setkávání příznivců této hry nejen z blízkého okolí.

Věcné ceny pro všechny a medaile se symboly pétanque soutěžícím věnovala obec Šerkovice a další sponzoři akce (Montáže staveb – Květoslav Tesař, Ing. Dana Buterinová – Vinotéka, Vít Libor – Palivové dřevo, Výroba bramborových lupínků Šerkovice, Partners Financial Services (Martin Randuch), STYLE SPORT – Renata Zámečníková, MONTENERGO BRNO, Pila Kupka, Reakce s. r. o., Pavel Novák a Ivanka).

Zájemci o tuto zajímavou hru se v Šerkovicích setkají příští rok v již tradičních termínech – v červnu a září.
Více o veškerém pétanquovém dění v Tišnově a Šerkovicích na www.repete-tisnov.webnode.cz.

Miroslav Randuch
Foto: František Mach

Další článek:
Předchozí článek: