Den otevřených dveří v Centru sociálních služeb

Den otevřených dveří v Centru sociálních služeb

Den otevřených dveří se v letošním roce konal pouze jednou, a to v úterý 4. října. Návštěvníci si prohlédli budovu Centra sociálních služeb – knihovnu, jídelnu, tělocvičnu a další prostory. Podívat se přišly také děti z mateřské školky U Humpolky.
Součástí dne otevřených dveří byla výstava výrobků seniorů zapojených do tvořivých dílen, které probíhají pravidelně v Centru sociálních služeb pod vedením Markéty Prokopové. K vidění byly háčkované ponožky a čepice, vyšívané obrazy, košíky pletené z papíru s podzimními aranžemi, šité a háčkované postavičky a další krásné výrobky šikovných rukou obyvatel DPS.
Již tradičně také mnozí příchozí stáli o prohlídku bytů v domech s pečovatelskou službou na Králově ulici i v ulici K Čimperku, bylo mezi nimi i několik zájemců o bydlení v tomto zařízení. Obyvatelé DPS byli nejen ochotní každého návštěvníka doprovodit a ukázat mu, jak byt vypadá, čím je vybaven a jak je zařízený, ale odpovídali i na dotazy, jak se jim zde žije, jaké služby využívají nebo jakých akcí se účastní. Svoje byty dali k dispozici a na zdárném průběhu dne otevřených dveří se podíleli obyvatelé DPS: Blažena Režná, Naděžda Kšicová, Ludmila Cvrkalová, Marie Fabiánová, Jindřich Trojan, Jana Juříčková, Naděžda Odehnalová, Miluše Roháčková, Anna Řádková, Arnošt Šíp a Jindřich Trojan. Děkujeme jim za to, neboť bez ochoty obyvatel domu s pečovatelskou službou by nebylo možné den otevřených dveří vůbec uskutečnit.

Jana Wildová, ředitelka Centra sociálních služeb Tišnov
Foto: Markéta Prokopová

Další článek:
Předchozí článek: